Imatge del judici celebrat al setembre

Absolts els 3 acusats de tràfic de drogues detinguts a Valls entre l'octubre de 2018 i el gener de 2019

L'Audiència considera que es van obtenir de manera "improcedent" i només condemna a 3 anys un dels encausats

L'Audiència de Lleida ha absolt 9 dels 10 acusats de traficar amb drogues a Lleida i Tarragona i que la Guàrdia Civil va detenir entre l'octubre de 2018 i el gener de 2019. La sentència recull que la majoria de converses telefòniques es van obtenir de manera improcedent i per tant han quedat anul·lades com a prova.

La Sala només ha considerat provada la participació en els fets d'un dels encausats i el condemna a 3 anys de presó. La Fiscalia demanava penes d'entre 4 i 9 anys de presó per als 10 acusats, depenent de la seva implicació en els fets, i estudia ara recórrer la sentència. El judici es va fer a finals de setembre tot i l'oposició de les defenses per superar l'aforament permès a la sala per la Covid-19.

Arran de la investigació, la Guàrdia Civil va detenir quatre persones a Almacelles, veïnes de la localitat, d'entre 23 i 57 anys; altres tres a Valls, amb residència a la capital de l'Alt Camp i amb edats compreses entre els 28 i 35 anys; també es va arrestar un veí de Balaguer de 28 anys, a la capital de la Noguera; un veí de Palafrugell de 31 anys a la mateixa població empordanesa, i finalment, es va detenir un veí de Montsó de 32 anys a la ciutat de Lleida.

Es van fer sis registres en domicilis a Valls i Almacelles i van intervenir en un habitatge d'aquest municipi del Segrià 194.590 euros en metàl·lic amagats a l'interior d'una borsa d'esport. Igualment, la Guàrdia Civil va localitzar en aquesta localitat 869 plantes de marihuana valorats en 94.512 euros, que l'organització cultivava en unes golfes. Segons el cos policial, la xarxa podia arribar a produir amb un sistema de cultiu d'interior més de 200 quilos d'aquesta droga cada dos mesos.


Comentaris