Escola Eladi Homs de Valls

L'Ajuntament de Valls i la Generalitat tanquen un acord per millorar dues escoles de primària de la ciutat

Es tracta d'una inversió de 485.000 euros destinada als centres Baltasar Segú i Eladi Homs

L'Ajuntament de Valls i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya han tancat l'acord que possibilitarà les importants obres de millora a executar a les escoles de primària Baltasar Segú i Eladi Homs. El conveni de col·laboració permetrà avançar les obres, ja que serà el mateix consistori l'administració que licitarà i executarà les obres.

Així, l'acord representarà una inversió de 485.000 euros i el departament d'Educació n'assumirà fins a 456.000 euros, una aportació que s'efectuarà de manera fraccionada a mesura que avancin les obres. Per la seva banda, el consistori es farà càrrec de les despeses corresponents a impostos i taxes municipals, així com de les desviacions de costos o modificacions en el projecte.

Ampliació d'espais i noves aules

Els projectes preveuen l'ampliació d'espais i la seva adequació en noves aules. Així, en els dos centres es reformaran parts de l'equipament com els antics habitatges dels conserges, des de fa anys desocupats, que seran reconvertits per a ús docent. D'aquesta manera, es compensarà la falta d'espai que pateixen les dues escoles i, tant a l'Eladi Homs com al Baltasar Segú, es crearan dues aules noves.

En el cas del Baltasar Segú també s'ha previst la reforma integral de la cuina, redistribuint espais i amb una instal·lació completament nova que permetrà millorar molt el servei de menjador, ja que es podran preparar la totalitat dels àpats a la mateixa escola. En l'actualitat, el centre no compta amb una cuina equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant càtering extern. La nova cuina i el seu magatzem tindran una superfície de més de 50 m2, en una actuació al Baltasar Segú que també contempla millores a la zona de terrassa on s'hi instal·larà una pèrgola per protegir l'espai del sol.

Amb la reconversió dels antics habitatges dels conserges de les dues escoles també s'ha previst la millora de l'aïllament acústic i tèrmic amb la renovació total dels tancaments, la instal·lació d'un nou sistema de calefacció així com la modernització de les respectives instal·lacions elèctriques, d'aigua i de telecomunicacions. A més, els projectes preveuen la instal·lació de sanitaris en aquests espais.


Comentaris