Alcover se suma al Dia Internacional de les Dones amb actes culturals i reivindicatius

Cada 8 de març es segueix posant de manifest la importància de seguir treballant, dones i homes, per aconseguir la igualtat real i efectiva de les persones i de l’eliminació de la discriminació per raons de gènere
Montserrat Barenys amb alguns dels treballs que exposarà | Redacció

 

Alcover se suma al Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, amb un seguit d'actes sota el lema «Sóc valenta! Sóc lliure!»

Durant tot el matí de divendres, a l'Institut Fonts del Glorieta, es faran lectures poètiques i reivindicatives sobre la dona. A la tarda, des de les 16.30 h, la plaça de l'Església Vella acollirà una xocolatada, llaços, parlaments, i la participació de les Xiquetes, les Geganteres i les Bruixotes d'Alcover. A les 18.30 h, la Bilbioteca Municipal serà l'escenari de la conferència Escriptores de pel·lícula a càrrec de Raül Contel, director i divulgador cinematogràfic. Una hora més tard, s'inaugurarà al Museu d'Alcover l'exposició Plantes sobre blau, cianotípies de Montserrat Barenys i Rosa Barenys.

Els actes continuen el diumenge 10 de març

Per cloure els actes commemoratius amb motiu del Dia de les Dones, el diumenge 10 de març el Casal Popular La Bretxa acollirà, a les 19.30 h, el documental «La quadratura del cercle. Història del bloc feminista de Tarragona. 1977-2001».

Les gegantes d'Alcover participen en la trobada comarcal a Santes Creus

La geganta Saura d'Alcover en primer pla | Ajuntament de Valls / Pere Toda

 

Aquest diumenge 10 de març tindrà lloc la caminada popular ‘A l’Alt Camp caminem per la igualtat’, un acte organitzat també amb motiu del Dia Internacional de les Dones amb un itinerari assequible que recorrerà diverses poblacions de la comarca.

El Consell Comarcal de l’Alt Camp organitza aquesta activitat com un dels actes per commemorar aquest dia internacional i com un acte més en la lluita per la igualtat.Un cop arribats al destí, els participants podran gaudir de més activitats a Santes Creus acompanyats d’un pica-pica. Un cop allà també es llegirà un manifest i haurà una ballada de gegantes de la comarca de l'Alt Camp. Les gegantes Remei i Saura d'alcover hi seran presents.

Potser també t'interessa:

"Caminada per la igualtat aquest diumenge a l’Alt Camp" "Valls celebra una escudellada per aquest motiu"