GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

Valls commemora el Dia Internacional de la Dona amb diversos actes

La programació inclourà teatre fòrum, cine fòrum, exposicions, contacontes, teatre, taula rodona i també xerrades, entre altres
Presentació dels actes del Dia Internacional de la Dona a Valls | Redacció

 

L'Ajuntament de Valls se suma a les activitats del Dia Internacional de la Dona per la reivindicació de la igualtat real i efectiva de dones i homes i de l’eliminació de la discriminació per raons de gènere. Els actes se celebraran al voltant del 8 de març i el dia està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

 

Els actes a Valls comencen el 5 de març 

 

El programa d’actes compren les activitats organitzades per les regidories de Participació Ciutadana i Igualtat, Acció Cívica i Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Valls, així com entitats i centres educatius de la ciutat. La celebració institucional amb la lectura del manifest serà el dia 7 de març, a les 18 hores a la sala d’actes de Vallsgenera, després de la xerrada ‘Veus de dones’, organitzada per l'Associació de Dones de Valls, que exposarà experiències dedones de diferents països s través dels seus viatges. 

 

Els actes començaran, però, el dimarts 5 de març amb la presentació del llibre, de Tecla Martorell, «Memòria de les oblidades» a càrrec de Margarida Aritzeta. Per altra banda, el divendres 8 de març estarà dedicat als contacontes que oferirà Muntsa Plana, hi haurà una primera sessió amb «La filla de la lluna» pels més menuts, i després el contacontes «Obrint finestres a la llum» per públic d'entre 8 i 11 anys. Els actes seguiran dimecres 12 amb la taula rodona Moviments feministes, amb la participació de Pilar Palacio, pedagoga i investigadora en temes de feminisme, cultura de pau i educació, Rosa Maria Llurba, presidenta de l'Associació de Dones de Valls, i una representant del col·lectiu feminista La Marruixa.

 

Dijous 14, serà el torn de la 4a edició del Cicle de Cinema de Gènere coorganitzat amb el Cine Club Valls. En la primera sessió aquest mateix dijous 14 de març es projectarà la pel·lícula «Carmen i Lola» i el cinefòrum anirà a càrrec de Lluís Romero, tècnic de l'entitat H2Os. La segona sessió, dijous 21 de març, es dedicarà al film «Clara Campoamor: La mujer olvidada»

 

El teatre serà un altre dels protagonistes de les activitats programades

Part de l'exposició al vestíbul del Teatre Principal de Valls | Redacció

 

El divendres 15 de març, Les Fugitives interpretaran l'obra «Veu de Dona», on la unió de quatre peces teatrals breus protagonitzades per quatre dones molt diferents que reclamen a crits els seus drets. Prèviament, tindrà lloc una visita comentada a l'exposició, que hi ha al vestíbul del Teatre Principal, «Valls i teatres en femení a mitjans del segle XX» a càrrec d'Aïda Sanchez.

 

Per altra banda, seguint amb el teatre, els dies 26 i 27 es representarà «Aprenent a estimar sense prejudicis», teatre fòrum adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO. L'obra està dedicada a la sexualitat en l'etapa adolescent, es tracta d'un espectacle interactiu i participatiu on el públic deixa de ser un simple espectador per passar a substituir als actors i ajudar així a la protagonista a trobar noves formes d’actuar davant la situació que planteja.

 

La Biblioteca Carles Cardó també se suma a la celebració 

 

Amb motiu del 8-M, l'equipament acull l'exposició «8 de març, Dia de la Dona Treballadora», una mostra dels seus fons relacionats amb les reivindicacions feministes. Així, fins al dia 9 de març s'exposen a la primera planta de la Biblioteca: còmics, pel·lícules, assaigs, biografies, relats, cd... tot relacionat amb el món de la dona.