municipals-valls

Els actes de final de campanya dels partits polítics posen fi a 15 dies intensos a Valls

Aquest diumenge, 26 de maig, hi ha les eleccions municipals i també les europees; les darreres tenen lloc cada cinc anys per renovar el Parlament Europeu

Les set candidatures que enguany concorren a les eleccions municipals de Valls han clausurat avui divendres 24 de maig quinze dies intensos de campanya electoral amb els respectius actes finals. Durant dues setmanes, els partits polítics han recorregut de dalt a baix la ciutat per encartellar, repartir la propaganda electoral en el tradicional porta a porta o difondre les seves propostes dels programes en nombroses rodes de premsa orientades als mitjans de comunicació.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

De fet, aquests comicis locals arriben més intensos que mai. Després de quatre anys d’equip de govern entre CiU i ERC i 16 anys d'alcaldia amb Albert Batet al capdavant, hi ha partits que diumenge busquen acabar amb l’hegemonia política dels últims anys. Per una banda, existeix una continuïtat de candidats en els principals partits del plenari municipal actual: ERC-Compromís per Valls amb Jordi Cartanyà i Ramon Font, PSC amb Rosa Maria Ibarra i PP amb Francesc Caballero. Per l'altra, Junts per Valls i la CUP renoven les seves caps de llista amb Dolors Farré i Ester Huguet, respectivament. Per últim, la irrupció de partits no sobiranistes com Podem o Ciutadans poden alterar la casuística electoral a Valls i fragmentar el vot espanyolista, una tendència ideològica, però, que sempre ha estat minoria a la capital de l'Alt Camp.

En aquest sentit, el debat electoral celebrat dimecres passat a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Valls va esdevenir l'acte de més relleu de tota la campanya. En la trobada, les set forces polítiques que concorren a l’alcaldia de Valls van exposar els punt clau dels seus programes electorals en una primera part del debat centrada en el Barri Antic com a eix central. Junts per Valls va posar sobre la taula un pacte de ciutat per a tots els partits amb la finalitat de contraure el compromís de treballar plegats per a la millora de la imatge i de la qualitat de vida al Barri Antic, un dels espais de Valls que pateix anys d’abandonament malgrat les darreres inversions a la zona. 

ERC Valls
Clausuren avui divendres 24 de maig quinze dies intensos de campanya electora | Albert Oliva

 

El diumenge 26 de maig un total de 17.050 vallencs amb dret a vot són cridats a les urnes per tal d'escollir el nou alcalde o alcaldessa d'entre les set candidatures que es presenten. A més a més, cal afegir-hi els 334 votants de l’entitat municipal descentralitzada de Picamoixons que voten al Col·legi Rocabruna i que poden fer decantar la balança a favor d'algun partit majoritari. A banda de les eleccions municipals, el mateix diumenge també se celebren les eleccions europees. Aquestes darreres tenen lloc cada cinc anys amb la finalitat d'escollir el nou Parlament Europeu. 

PSC Valls
17.050 vallencs amb dret a vot són cridats a les urnes per tal d'escollir el nou alcalde o alcaldessa| Albert Oliva

 

CUP Valls
Els actes de final de campanya dels partits polítics posen fi a 15 dies intensos a Valls | Albert Oliva