Vila-rodona presenta els actes d'un Sant Joan transformat per l'emergència sanitària

Tot i les restriccions, el municipi podrà gaudir de la celebració

L'Ajuntament de Vila-rodona ja ha presentat els actes de Sant Joan 2020 que, tot i tenir en compte les limitacions de cara a prevenir la propagació de la Covid-19, no deixaran indiferent a ningú.

La revetlla de Sant Joan d'enguany serà, si més no, diferent. La crisi de la Covid-19 ha fet que totes les administracions es repensin totes les festivitats i celebracions locals i nacionals. De les més pròximes pel que fa a calendari és la revetlla de Sant Joan, celebrada arreu de Catalunya. Les característiques de la mateixa celebració, han provocat que molts ajuntaments hagin decidit directament no organitzar cap mena d'acte i alguns, prohibir directament l'accés a la platja, punt de concentració habitual durant la revetlla.

Alguns ajuntaments però, entenent l'angoixa soferta pels seus ciutadans aquests darrers mesos, han decidit fer al contrari i, tot i que de manera adaptada i utilitzant mètodes alternatius, organitzar actes per la revetlla, com és el cas de l'Ajuntament de Vila-rodona.

Actes al matí i a la tarda

Els actes començaran de bon matí i s'allargaran fins a la nit, on se celebraran els actes forts de la jornada. Durant tot el matí, a la plaça dels Arbres de la vil·la, s'instal·larà una bústia de desitjos, on els veïns de Vila-rodona podran dipositar els seus, per després ser cremats, a la nit, a la foguera.

Lligat amb la tradició vinculada amb el foc i la pirotècnia durant la nit de Sant Joan, en què durant tota la vetllada no es pot parar de sentir el soroll dels petards esclatant arreu, a Vila-rodona són els especialistes en la matèria els encarregats d'encetar la festa. A tres quarts de nou, des del Portal d'en Parera, els Diables de Vila-rodona seran els encarregats de portar la Flama del Canigó pels carrers del poble fins a la plaça dels Arbres, acompanyats per les seves batucades.

Un sopar de traca

Tot seguit, una vegada la flama arribi a la plaça, s'encendrà la foguera on es cremaran els desitjos recollits al matí. També es farà la lectura del manifest i, finalment, els diables clouran l'acte amb la seva actuació.

Per acabar, i com no podia faltar en una revetlla de Sant Joan, es farà el 'Sopar de motxilla' a dos quarts de deu a l'avinguda Enric Benet. L'Ajuntament de Vila-rodona ha assegurat que es prendran totes les mesures de prevenció contra la propagació de la Covid-19 com, entre d'altres, instar a la gent a què es porti el got de casa per evitar possibles riscos. Durant el sopar, també es podrà gaudir d'una actuació musical itinerant.

Per al sopar, les inscripcions ja es poden realitzar a les oficines de l'ajuntament des del 16 de juny fins al 19, i la reserva de taules al carrer es podrà fer al local de fires i al local jove.

"Bona notícia: Tornen els concerts d'estiu en directe a Valls!" "Alerta: Apareixen greus esquerdes en un conegut campanar tarragoní"