Dimecres va tenir lloc la xerrada i degustació del blai vallenc al Centre Cívic

El Centre Cívic de Valls programa 600 hores d'activitats per al nou curs

Les inscripcions es poden realitzar a les dependències del Centre Cívic de dilluns a divendres de 10.00 h a 14.00 h, i de dimarts a dijous, de 17.00 h a 19.00 h

El Centre Cívic de Valls inicia aquest setembre el curs 2020-2021 amb més d'una quarantena de propostes d'activitats, entre cursos, tallers, xerrades i espectacles infantils, que sumen gairebé 600 hores totals de programació per a diversos públics, des d'infants fins a gent gran. En total, aquest trimestre compta amb 41 activitats, entre les quals cursos, espectacles infantils, xerrades i tallers adreçats a persones de totes les edats.

Per agilitar les inscripcions i reduir el temps d'espera, s'ha optat per esglaonar el procés d'inscripcions. Així, les persones que vulguin apuntar-se a les activitats destinades a la gent gran, els majors de 64 anys, ho han pogut fer des del dilluns 7 de setembre. Per a la resta de propostes, el període d'inscripció ha començat el 14 de setembre i s'allargarà fins a exhaurir places. Les activitats del Centre Cívic s'iniciaran durant la tercera setmana d'aquest mes, a partir del dilluns 21 de setembre.

Aposta per les entitats i professionals del territori

La regidora d'Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, ha destacat que a la nova programació s'incorporen novetats, com el taller Tast de lletres amb Ester Enrich, dibuix creatiu, a càrrec de Paula Kowarik o un curs per aprendre a cosir a màquina amb Candela Amill. D'altra banda, s'ha donat continuïtat a alguns dels cursos iniciats el curs passat gràcies a la bona acollida de propostes com el lettering a càrrec de Marta Palau, els dos grups de conversa en anglès de la mà de Marta Bonavila i l'Espai de jocs, dinamitzat per l'Associació As. en la Manga, que permetrà jugar i descobrir jocs d'estratègia, de cartes i de rol tots els divendres a la tarda.

L'Escola de Pares i Mares oferirà, aquest trimestre, quatre xerrades i tallers, per continuar oferint eines i recursos en el procés de criança dels infants, a càrrec de La Tribu (Judit Besora). Finalment, Valls en Transició i l'Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca, ofereix un nou cicle d'activitats de cuina, consistent en quatre sessions de Cuina Rebel i un nou cicle sobre "Artesans alimentaris" per apropar als participants a obradors del territori. Finalment, dins de la programació infantil s'inclou una nova edició de la popular cagada del Tió, que enguany se celebrarà el divendres 18 de desembre a la tarda a la plaça Pilar Prim.

Canvis a causa de la Covid-19

El context actual de la pandèmia ha obligat a prendre un seguit de mesures de control i seguretat en el desenvolupament de la programació, afirma Castells, «entre elles la reducció del nombre de places per curs o el canvi d'emplaçament en la realització d'algunes activitats per tal de garantir les mesures de seguretat». També, en alguns cursos, es reduirà la seva durada (de 60 a 50 minuts) per assegurar la neteja i desinfecció de l'espai entre una activitat i l'altra.

Un altre dels canvis és que el pagament de les activitats ja no es realitza directament al Centre Cívic, sinó que es fa mitjançant transferència bancària. Des del Centre Cívic també s'està treballant per tal que, properament, les inscripcions es puguin realitzar també online o fer el pagament mitjançant targeta bancària. A més, totes les activitats, siguin de pagament o gratuïtes requeriran d'inscripció prèvia, ja que l'aforament de l'espai resta condicionat al compliment de les normes de seguretat i higiene.


Comentaris