El Mercat de Nadal de Valls 2020 s'adapta a la pandèmia

Diverses formacions de música tradicional actuaran pels carrers de Valls durant les festes de Nadal

Les activitats s'estendran pels tres eixos comercials de la ciutat

Des del proper cap de setmana i fins a la vigília de Reis, divuit actuacions musicals inundaran els carrers i les places de Valls amb melodies nadalenques i tonades d'arrel tradicional. Així, les formacions Blu's, Bufalodre, la Titaranya, Punt de Malura, Set Vetes i So Nat, portaran els seus sacs de gemecs, flabiols, gralles i timbals als eixos comercials vallencs. Les actuacions seran, doncs, al carrer, gratuïtes i descentralitzades en tres recorreguts diferenciats

Aquest divendres dia 18 de desembre serà el tret de sortida per a les actuacions musicals nadalenques en format itinerant. El programa continuarà dissabte 19, dimecres 23, dijous 24 de desembre, i dilluns 4 i dimarts 5 de gener. Les animacions tindran lloc diàriament entre les 18.00 h i les 20.00 h, excepte la vigília de Reis que es desenvoluparan en horari matinal, entre les 11.00 h i les 13.00 h. Cada dia tres formacions ambientaran els eixos comercials del centre històric, pels carrers de la Cort, Peixateria i Sant Antoni i les places del Blat i de l'Oli; els carrers Jaume Mercadé, Germans Sant Gabriel, Avenir, Vallvera i el passeig de l'Estació; i finalment, el Pati i els carrers Jaume Huguet, del Teatre i Abat Llort.

Dinamització econòmica

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha explicat que «amb aquestes accions musicals volem contribuir a la dinamització del comerç de proximitat, i arribem a les sis jornades que són les que ens havíem proposat inicialment, repartides entre els dies previs a Nadal i les anteriors a la diada de Reis». Així mateix, l'alcaldessa ha apuntat que «des de l'ajuntament cooperem amb el treball dels nostres comerciants perquè això ens fa sentir com una ciutat encara més oberta i dinàmica que actua de tractor en el territori».

Per la seva banda, el regidor de Cultura del consistori vallenc, Marc Ayala, ha volgut destacar la implicació de formacions musicals vallenques en la gran majoria d'actuacions, per la qual cosa també apostem per la cultura quilòmetre zero. «Hem volgut combinar els repertoris específicament nadalencs amb el focus posat en la música d'arrel», explica.