castell-querol

Mont-ral i Querol reclamen l'aprovació urgent de l'Agència Catalana de la Natura

Signen el manifest promogut per la Xarxa per a la Conservació de la Natura i insten altres ajuntaments a adherir-s'hi

Els ajuntaments de  Mont-rali Querol, a l'Alt Camp, han reclamat la creació de l'Agència de Natura de Catalunya. Els alcaldes d'aquests dos pobles han signat el manifest, promogut per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, per a l'aprovació de l'ens i traslladaran aquest text al ple per ratificar la decisió.

Mont-ral i Querol, són els dos municipis amb més hectàrees protegides de l'Alt Camp, i entenen que «l’Agència de Natura i les polítiques de conservació han de ser un impuls definitiu del desenvolupament socioeconòmic de les àrees rurals». Apunten que, en termes econòmics, està calculat que, per cada euro de despesa pública que es destina als espais protegits, se’n generen deu en forma d’aportació a l’economia del territori.

Ambdós municipis també  recorden que al país existeixen nombroses agències, com l'Agència Catalana de l'Aigua, que vetlla pel sanejament de rius i platges, i que encara queda molta feina per fer. Els alcaldes insten altres ajuntaments, entitats i ciutadans a donar suport al manifest.