GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’Ajuntament de Vallmoll es farà càrrec del projecte executiu de la nova escola per tal d’accelerar les obres

Si tot va com està previst, el nou centre educatiu, llargament reivindicat, estarà enllestit l’últim trimestre de 2020 | La nova escola, objectiu electoral tant del PSC com de Fem Vallmoll
El conseller d'ensenyament, Josep Bargalló, amb l'alcalde de Vallmoll i la resta de l'equip de govern municipal. | Cedida

 

L’Ajuntament de Vallmoll assumirà el cost de la redacció del projecte per a la construcció d’una nova escola al municipi. Aquest dimarts 14 de maig, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat Vallmoll i, en una reunió amb l’alcalde, Josep Lluís Cusidó, ha confirmat que la nova escola arribarà al municipi el proper any 2020, segons han informat des del consistori vallmollenc.

 

Aquest avançament econòmic es farà «per tal d'establir el conveni amb el departament d'Ensenyament per a la seva construcció ràpida entre 2019 i 2020, tal com es va tancar amb el delegat territorial d'Ensenyament Jean-Marc Segarra fa unes setmanes. Aquest acord ha estat ratificat pel conseller Bargalló», ha dit l'alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó.

 

«Volem projectar la construcció del pavelló, un ampli menjador escolar, una sala d’acollides i també la biblioteca», ha explicat Cusidó. La construcció de la nova escola al poble tindrà un cost aproximat de 2,5 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’avançaria un 10%, és a dir, uns 250.000 euros.

 

«Ara mateix ens ho podem permetre perquè l’Ajuntament està a deute zero i això ens dona coll per assumir la despesa», ha dit Cusidó. Aquest avançament econòmic podria accelerar les obres uns mesos. Es calcula que cap a la tardor de 2020 l’escola podria ser una realitat si es compleixen els terminis previstos, tot i que les obres encara no han començat. La comissió de Govern de Vallmoll aprovarà aquest dijous el finançament de la redacció del projecte.

 

Una llarga reivindicació a Vallmoll

La construcció de la nova escola de Vallmoll és un fet que el municipi porta reclamant durant anys. L’any 2003 ja es va començar a contemplar la necessitat de tenir una escola nova al poble. No va ser fins a l’any 2007 que es va començar a fer la tramitació dels terrenys, però no ha estat fins ara que s’ha obtingut el compromís de la Generalitat per fer-ho realitat.

 

Bargalló va participar en un acte organitzat per Fem Vallmoll | Cedida

 

Durant la seva visita a Vallmoll, el conseller Bargalló també ha protagonitzat una xerrada al Centre Cultural i Municipal del poble, organitzada en aquest cas per FEM Vallmoll-AM. Davant d'una cinquantena de persones, el conseller ha parlat precisament sobre el present i el futur del CEIP Mare de Déu del Roser, entre altres qüestions. Des del partit, han volgut agrair la presència de Bargalló, i també la del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, Jean-Marc Segarra.

 

El centre cultural de Vallmoll va acollir l'acte sobre el model educatiu de Fem Vallmoll | Cedida

 

També et pot interessar: