L'Ajuntament de Valls decreta serveis essencials i la majoria d'empleats treballaran des de casa

La Policia Local vallenca manté mobilitzats tots els seus efectius
La majoria de treballadors municipals de l'Ajuntament de Valls es quedarà a casa. | Google maps

 

L’Ajuntament de Valls ha decretat aquest diumenge els serveis públics imprescindibles de la corporació en el marc de les actuacions preventives excepcionals de control del Covid-19. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha decretat els serveis imprescindibles del consistori vallenc i els seus organismes i ens dependents per tal de garantir els serveis públics bàsics i estratègics a la població i alhora preservar la salut dels empleats públics i de la ciutadania en general. El decret entrarà en vigor aquest dilluns 16 de març i identifica els serveis imprescindibles i els treballadors públics que els hauran de prestar .

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L’objectiu és mantenir els serveis mínims i estratègics necessaris per al funcionament de l’Ajuntament, sobretot tenint en compte l’atenció a la població i als col·lectius més vulnerables. Per aquests motius només hi haurà oberta al públic l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a l’edifici de la Casa de la Vila, entre les 10 i les 13 hores, per a tràmits essencials i urgents. Per això es recomana a tota la població que eviti el màxim possible el desplaçament físic a l’OAC i es recorda que poden contactar telefònicament, així com accedir a la seu electrònica per a la realització de tràmits.

 

Reduir al màxim la mobilitat dels empleats públics

L’OAC comptarà només amb la plantilla mínima per a la prestació del servei. De la mateixa manera, només hi haurà el personal imprescindible i necessari en altres departaments com els d’afers socials, via pública i manteniment, informàtica, equipaments, sostenibilitat, urbanisme, habitatge, Vallsgenera, cementiri, comunicació, recursos humans, hisenda, secretaria i alcaldia. Per la seva banda, la Policia Local de Valls manté, com es correspon al seu caràcter de servei bàsic, tots els seus efectius mobilitzats.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Amb el decret de serveis imprescindibles es vol reduir la mobilitat del personal, afavorir la conciliació familiar i reduir al màxim el nombre de persones al seu lloc de treball. A més l’Ajuntament de Valls podrà habilitar mecanismes de teletreball per aquests treballadors com també per a la resta de personal municipal, seguint les recomanacions de limitació de desplaçaments com a mesura de prevenció i control del Covid-19. El decret també preveu que el personal que no hagi d’acudir a les dependències municipals estarà a disposició per atendre les necessitats que es puguin derivar per l’actual situació d’excepcionalitat.

 

El conjunt d’aquestes mesures se sumen a les preses en els darrers dies per part de l’Ajuntament i que ja van comportar, entre d’altres, el tancament de diversos equipaments, la suspensió de tots els actes programats amb públic o la gratuïtat de les zones blaves.