Rosa Maria Rovira i Àgata Prats

Vallsgenera crearà una línia d'ajuts de 100.000 euros per a empreses locals

Per la seva banda, el Servei d'Orientació va atendre, durant el 2020, 867 persones i es va ajudar a trobar feina a 266 persones més

Vallsgenera treballa en una línia de subvencions directes a empreses de 100.000 euros que l'Ajuntament concedirà aquest any 2021.

A més, també s'ha previst  compensar pel cessament  de l'activitat  durant els mesos de confinament, a emprenedors i empreses que utilitzen les instal·lacions del Centre d'Iniciatives Empresarials amb una subvenció.

Precisament, la lluita contra l'atur ha estat una de les prioritats més destacades de l'activitat de Vallsgenera. Així, durant el 2020, 129 persones van trobar feina a través dels programes de contractació. 81 mitjançant plans d'ocupació de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms i 48 per empreses.

A més, des de la  borsa de treball  de Vallsgenera, es van gestionar 266 llocs de treball i 171 ofertes laborals d'empreses.

El servei d'Orientació de Vallsgenera, tot i els mesos de confinament, va acabar el 2020 atenent a 867 persones. En aquest sentit, 219 persones van prendre part en programes d'orientació laboral.

Els serveis de formació ocupacional ha generat cursos i activitats en els que hi han pres part 236 persones en programes formatius. I 102 han pogut realitzar pràctiques laborals en empreses.

En aquest sentit, s'ha aconseguit una mitjana d'inserció laboral superior al 40%. En especial, en cursos formatius adreçats a joves com un dels col·lectius amb majors dificultats d'accés a un lloc de treball.

Nous canals online

La nova web  ha millorat la seva usabilitat i centra tots els seus continguts en les necessitats dels usuaris. D'aquesta manera, d'una manera senzilla es pot accedir a la borsa de treball de manera telemàtica per a la recerca de feina, consultar totes les ofertes laborals i tenir a un sol click tota l'oferta de cursos i serveis.

Un dels punts principals de la nova web  és també la secció d'empresa i suport a l'emprenedor. En aquest apart, s'informa detalladament dels serveis i recursos d'emprenedoria, del viver d'empreses, ajuts i subvencions disponibles i també dels solars, naus o locals on obrir un nou negoci.

A més, s'ha incorporat un cercador  per trobar qualsevol empresa, servei o comerç de l'Alt Camp.