Albert Batet serà el nou president del grup de Junts per Catalunya al Parlament

L'exalcalde vallenc rellevarà Jordi Sánchez
Albert Batet va esdevenir alcalde de Valls amb només 28 anys | Àngel Ullate

 

 

Albert Batet serà el nou president del grup de Junts per Catalunya al Parlament català. Segons ha avançat el mitjà 'NacióDigital', fonts del partit afirmen que l'exalcalde vallenc agafarà el relleu de Jordi Sánchez. 

 

Carles Puigdemont és qui ha proposat el canvi de presidència del grup parlamentari, després d'una reunió duta a terme a Brussel·les, en la qual també hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra. 

 

Batet, un dels homes forts de Puigdemont

Militant de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya, es va erigir alcalde de Valls l'any 2008 després de la renúncia de Dolors Batalla, i va revalidar el càrrec els anys 2011 i 2015. Entre el 2011 i 2015 va ser vicepresident de la Diputació de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la Costa Daurada. 

 

Batet va ser cap de llista de Tarragona per CiU a les eleccions al Parlament del 2012 i també va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí el 2015. L'any 2017 va ser escollit de nou diputat per la formació Junts per Catalunya, i uns mesos després, el maig del 2018, es convertia en el portaveu del seu grup parlamentari, substituint Elsa Artadi. Ara tot apunta que el nou portaveu podria ser Eduard Pujol, fins ara portaveu adjunt. 

 

En els darrers temps, Albert Batet s'ha convertit en un dels homes forts de l'expresident Carles Puigdemont, i està molt vinculat a la Crida Nacional per la República. De fet, la decisió de no presentar-se a les darreres eleccions municipals del mes de maig va ser presa premeditadament després de valorar-ho amb Puigdemont, qui li va dir que podria dedicar-se a la política nacional de manera més plena.