Alcover celebra la festa de la Castanyada

La festa se celebrarà el 31 d'octubre en el marc de l'església Vella d'Alcover
L'organització ha volgut canviar aquesta situació i reforçar els valors «castanyers» propis del caràcter tradicional i popular | cedida

 

Arriba la 2a edició de la Castanyada a Alcover. La festa es durà a terme el pròxim 31 d'octubre en el marc de l'església Vella d'Alcover. El retorn de la Castanyada és la continuació de la recuperació de la festa de les Caramelles i forma part d'un projecte de l'Associació EMMA Cultura d'Alcover en què es busca recuperar i actualitzar tradicions per tal de reforçar el folklore del municipi.

 

La intenció és reverdir aquesta festa tradicional que, durant els últims temps, ha hagut de combatre contra la globalització mundial. Com sabem. Halloween és una festivitat molt popular al nostre país que resulta molt atractiva per als joves i crida més l'atenció que la Castanyada. Així doncs, l'organització ha volgut canviar aquesta situació i reforçar els valors «castanyers» propis del caràcter tradicional i popular.

 

La festa de la Castanyada començarà amb una cercavila castanyera, a les 19.00 hores, a càrrec de la Xaranga de l'EMMA | cedida

 

La festa començarà amb una cercavila castanyera, a les 19.00 hores, a càrrec de la Xaranga de l'EMMA, la qual donarà ambient i animarà els diferents punts de venda de castanyes dels alumnes de 4t d'ESO. A les 20.00 hores s'iniciarà el taller de danses tradicionals a càrrec del grup Faktoria Folk. Just després del taller de dansa es realitzarà el sopar castanyer, acompanyat per les actuacions teatrals de Premium Actors així com del grup musical Bassax. A l'acabar el sopar, al voltant de les 22.00 hores, començarà el ball folk del panellet i el concurs de panellets. Per tancar la nit, la festa seguirà amb música, servei de barra i, esperem, molt bon ambient. Per assistir al sopar castanyer s'han d'adquirir els tiquets a Ca Cosme i al Kebab la Penya fins al 29 d'octubre. Les places són limitades.