Alcover, escenari del rodatge d’un documental per la televisió

La casa París Martorell ha acollit aquesta setmana la gravació d’escenes per al programa cultural ‘Cartas en el tiempo’ de La 2 de TVE
Imatge del rodatge que s'ha fet a Alcover. | Sergi i Gerard Farràs

 

El municipi d’Alcover ha acollit aquesta setmana un equip de La 2 de TVE que s’ha desplaçat fins al poble per filmar algunes escenes que s’emetran al programa ‘Cartas en el tiempo’ que es pot veure els dimarts a les 21.00 hores. 

 

El rodatge s’ha fet durant tot el dimarts d’aquesta setmana a la casa París Martorell, situada al carrer Major, 8. El programa és una sèrie documental que se centra en les cartes reals al llarg de la història.

 

A partir de la lectura d’una carta per part d’una actriu o un actor, s’explica un capítol de la història social, política, econòmica o cultural amb el suport d’entrevistes a personatges diversos, com historiadors, experts en història escrita, entre d’altres.

 

La casa d’Alcover on s’ha fet el rodatge

El capítol que s’ha rodat a Alcover és per a la segona temporada. En aquest cas, el fil conductor és una carta de l’Oficina Pro-cautivos que va organitzar Alfons XIII després de la segona Guerra Mundial. És una carta del 1917 d’una dona francesa interpretada per l’actriu Rachel Lascar. 

 

Durant el rodatge es van enregistrar escenes a l’habitació, el menjador i l’escala de la casa. Un equip format per unes 10 persones va estar tot el dia a la casa per tal de gravar aquest capítol que s’emetrà al mes de març.

 

Imatge del rodatge. | Sergi i Gerard Farràs.

 

 

La casa que ha servit de plató, és un immoble de finals del segle XVIII i que pertanyia a una família que s’havia dedicat al negoci de la vinya fins que va arribar la fil·loxera. Les seves estances conserven elements i mobiliari original de l’època, la qual cosa anava molt bé pel programa. 

 

Actualment la casa és propietat de Cèsar Duch Martorell, nascut a Barcelona, però descendent de la família París Martorell, que dona nom a la casa. 

 

Un programa cultural de La 2 

‘Cartas en el tiempo’ és un programa cultural que emet La 2 de TVE, de producció pròpia de la televisió pública. Cada capítol té una durada de mitja hora i es llegeixen dues cartes que després es van desenvolupant en forma d’història. 

 

També et pot interessar:

El Convent de les Arts d'Alcover obre la temporada hivern-primavera

El Museu d'Alcover serà el primer de Tarragona en fer una auditoria sobre accessibilitat