Un tram del camí asfaltat al terme municipal d'Aiguamúrcia que uneix la fase II de la urbanització Mas d’en Parés i la carretera local TV-2142.

Els Mossos alerten sobre una estafa que fa una ‘empresa’ d’asfaltat de camins a preus molt baixos a l’Alt Camp

La suposada empresa ofereix asfaltar camins a baix cost però desapareix cobrant els diners per avançat. S’ha produït un cas a Alió

En les darreres setmanes, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha tingut coneixement que un grup de persones, perfectament organitzat, està intentant enganyar als propietaris de camins o finques mitjançant l’anomenada ‘estafa de l’asfalt’ a la comarca de l’Alt Camp.

La forma d’actuar d’aquest grup de persones consisteix a oferir asfaltar terrenys, camins, finques, etc...a un preu molt baix.

Segons han confirmat a TarragonaDigital fonts dels Mossos d’Esquadra, de moment hi ha una denúncia presentada per aquests fets al terme municipal d’Alió. Tot això, la policia ha alertat la resta dels ajuntaments de l’Alt Camp perquè comuniquin als seus habitants la presència d’aquest grup a la comarca i perquè vagin amb compte.

Així es produeix l’estafa: l’empresa desapareix un cop ha cobrat els diners

En un primer moment, una persona de parla anglesa, ben vestida i amb vehicle de gama alta, contacta amb la possible víctima i li ofereix uns treballs d’asfaltatge a la seva finca per un preu molt reduït, al·legant que necessita escampar el material que li ha sobrat en una altra obra abans que quedi inservible.

Quan la víctima cau al parany, l’estafa pot acabar de dues formes diferents: la primera és que els estafadors demanen a la víctima diners per avançat per començar a realitzar l’obra, però una vegada han cobrat els diners, aquests desapareixen. Per altra banda, si la suposada empresa comença a realitzar els treballs d’asfaltat, ho fan ràpidament i amb uns materials de molt baixa qualitat.

Una vegada finalitzats els treballs, el preu final que ha de pagar la víctima no és el pactat des d’un principi, llavors és quan comencen les amenaces i coaccions.

Per tal d'evitar accions com aquesta, els Mossos d'Esquadra recorden que cal estar especialment atents a aquelles empreses que ofereixen treballs d’asfaltat a molt baix preu.


Comentaris