guillermo-martínez

Diversos alumnes de l'Institut Jaume Huguet de Valls resulten premiats

Guillermo Martínez Aguilar ha guanyat la medalla d'or en el campionat d'FP SpainSkills 2019. Per la seva banda, Maria Olivé Roselló ha guanyat el Premi de Recerca Jove (PRJ) que convoca la Generalitat de Catalunya

Guillermo Martínez Aguilar, alumne del CFGS de Disseny en Fabricació Mecànica a l'Institut Jaume Huguet de Valls, ha guanyat la medalla d'or en el campionat d'FP SpainSkills 2019 en l'especialitat de Mecanitzat en CNC. Per la seva banda, Maria Olivé Roselló, que va cursar 2n de Batxillerat a l'Institut Jaume Huguet el curs passat, ha guanyat un dels prestigiosos Premis de Recerca Jove (PRJ) que convoca la Generalitat de Catalunya.

Guillermo Martínez, medalla d'or al Campionat SpainSkills 2019

El Guillermo Martínez va representar Catalunya en l'edició de l'SpainSkills celebrada a Madrid entre el 26 i el 30 de març; hi va participar perquè, el passat mes de juny, havia superat la resta de participants d'instituts de Catalunya i, per tant, passà a formar part de la selecció catalana de Formació Professional Catskills.

Martínez, amb encara no vint-i-dos anys, va fer de forma impecable el «Test Project» que l'organització va proposar en la competició a Madrid. Així, a partir de la preparació feta a l'Institut, va aconseguir que la formació professional catalana mostrés la seva millor imatge i assolís la primera posició entre els 14 participants de diferents indrets d'Espanya i, per tant, també va aconseguir desbancar del primer lloc del podi l'equip de la formació professional basca.

Aquesta medalla d'or, i la primera posició, permetran al Guillermo de competir amb els millors del món en el campionat WorldSkills Kazan 2019, entre el 22 i el 29 d'agost, i també de competir en el campionat EuroSkills a la ciutat austríaca de Graz, entre el 16 i el 20 de setembre de 2020. És per això que ara començarà diferents estadis de preparació per familiaritzar-se amb la maquinària i els equipaments internacionals. Aquesta preparació també revertirà en les directrius tècniques i de formació que s'imparteixen a l'Institut Jaume Huguet, ja que situarà la formació industrial del centre vallenc en el més alt nivell internacional.

Juntament amb el Guillermo, també van participar a Madrid el Xavier Insa, en l'especialitat de Disseny Industrial CAD, i, en la demostració de robòtica mòbil, el Daniel Sanjuan i l'Eloi Vives. Tots ells van ser acompanyats dels professors del centre Josep M. Magrinyà, Lleonard Ruiz, Daniel Flores i Raül Garcia.

La cerimònia de cloenda i lliurament de medalles de la competició SpainSkills 2019 es va dur a terme a l'auditori d'IFEMA, el dissabte 30 de març. Hi va assistir el director del centre, Josep M. Soler, que va traslladar el reconeixement de tota la comunitat educativa de l'Institut al professorat i a l'alumnat que durant aquesta darrera setmana de març va representar-los a Madrid.

Maria Olivé Roselló guanya els Premis de Recerca Jove 2018

maria-olivé
La Maria Olivé ha aconseguit el premi pel treball «L'escalada catalana des de la perspectiva de gènere» | Cedida

 

Aquests premis tenen una dotació econòmica de 750 euros i es concedeixen als millors treballs de recerca presentats durant el curs acadèmic 2017-2018. La Maria Olivé l'ha aconseguit pel treball «L'escalada catalana des de la perspectiva de gènere», tutoritzat per la professora de Filosofia del centre Marta Inglés i Figueroa. La motivació principal de la recerca va ser d'analitzar la seva afició personal per l'escalada des d'un punt de vista crític, integrant les seves inquietuds polítiques i socials. Així, gràcies al feminisme, va tenir la capacitat de qüestionar-se moltes de les actituds i prejudicis que la societat ha interioritzat.

Els Premis de Recerca Jove, coneguts abans com a premis CIRIT, són convocats pel Govern de la Generalitat de Catalunya a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb l'objectiu de despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país. Properament se celebrarà l'acte oficial d'entrega dels premis i es publicaran els treballs premiats a la pàgina web dels PRJ.


Comentaris