consell-comarcal-alt-camp

Clam de l’ANC a Junts per Catalunya per evitar el pacte amb el PSC al Consell Comarcal de l'Alt Camp

Tot sembla indicar que Junts per Catalunya té intenció de pactar amb el PSC el govern al Consell Comarcal, un acord que s’ha de votar al Ple de dilluns que ve

Valls-Alt Camp per la Independència (ANC), mitjançant un comunicat, ha demanat responsabilitat a les seccions locals de Valls i de l’Alt Camp de Junts per Catalunya, i els exigeix que no pactin amb el PSC al Consell Comarcal de l’Alt Camp per «no naturalitzar el 155».  Alhora, segons ha informat l'ANC a través del seu perfil de Twitter,  l'entitat ha demanat una reunió amb els consellers comarcals del partit independentista per poder transmetre la reclamació d'una manera més propera i efectiva.

Tot sembla indicar que Junts per Catalunya té intenció de pactar amb el PSC el govern al Consell Comarcal de l’Alt Camp, un acord que s’ha de votar al Ple del Consell dilluns que ve. En la legislatura passada Junts per Catalunya governava sola, però en aquesta ocasió s’han quedat a un conseller de la majoria i, en comptes de sumar amb els 5 consellers d’ERC, sembla ser que optarien per fer govern amb el PSC.

Des de l’Assemblea Valls es demana a Junts per Catalunya que reflexioni en clau de país i de democràcia i que «no contribueixi a naturalitzar el 155 i la repressió pactant amb el PSC, i encara menys quan són possibles altres alternatives». Fonts de l’ANC local exposen que «creiem que aquest no és el pacte que voldrien els seus votants i que és la primera vegada que un partit independentista pactaria a Valls amb un partit del 155 després de la repressió».

L’ANC Valls afegeix que la ciutadania independentista «no entén aquesta divisió i els pactes amb els dirigents de la repressió, que no fan res més que desmotivar», i considera que no és coherent dir que es vol traçar un projecte cap a la independència i, al mateix temps, pactar amb partits del 155 o investir governs que reprimeixen, humilien, neguen el dret a l’autodeterminació i ni tan sols accepten Catalunya com un subjecte polític.