Les imatges de la Fira de Bandolers d'Alcover 2018

Alcover aprova un pressupost de 6 milions d'euros per a 2020 i aposta pel medi ambient

El de 2020 augmenta uns 326.054 euros i suposa un increment del 5,38% respecte al d'enguany

Alcover ha aprovat aquest dilluns 9 de desembre de 2019, amb un ampli consens, el Pressupost General de l’Ajuntament per a l’exercici econòmic de l’any 2020. L'equip de govern d'ApC ha rebut el suport del grup municipal de Junts per Alcover, en les inversions i despeses que marcaran els objectius del municipi. El pressupost ha comptat amb 8 vots a favor i 5 vots en contra, els 4 de la CUP i 1 d'ERC.

Aquest està integrat pel Pressupost de la Corporació per un import de 6.055.210 euros, pel Pressupost del Patronat del Museu Municipal per un import de 84.835,00 euros i d’Alcover Radio per un import de 28.663,00 euros. Això suposa que el pressupost consolidat de l’Ajuntament per a l’exercici 2020 ascendeixi a 6.063.569,00 euros.

El pressupost prioritza, per un costat, el capital hum脿 de l'ajuntament amb una previsi贸 d鈥檃ugment de la retribuci贸 dels treballadors; i per altre, un augment dels serveis municipals amb l'objectiu de millorar els serveis prestats a la poblaci贸.

En la despesa corrent es contempla tamb茅 partides d鈥檈stalvi energ猫tic destinades als ve茂ns i als equipaments p煤blics; la incorporaci贸 d'un servei d鈥檃uditories internes de tots els serveis municipals, la incorporaci贸 de les v铆deo-actes de les sessions plen脿ries i partides destinades a incentivar el civisme i la sensibilitzaci贸 ciutadana.

Aposta per als projectes mediambientals

En el cap铆tol d'inversions, aquests pressupostos tamb茅 preveuen la finalitzaci贸 d鈥檜n dels projectes mediambientals i de sostenibilitat m茅s importants del territori: la construcci贸 de la xarxa de calor i la corresponent central de biomassa. Un projecte pioner al Camp de Tarragona que aposta per l鈥檃profitament de la biomassa com a font de calor i prevenci贸 d鈥檌ncendis forestals. Aquest ser脿 cofinan莽at amb els fons europeus de desenvolupament regional i la Diputaci贸 de Tarragona.

La nova central de biomassa tindr脿 una afectaci贸 directa i positiva en el medi ambient i en la conservaci贸 de l'entorn d'Alcover. | Cedida

Pel que fa a l'estalvi energ猫tic i l'aposta per les energies renovables cal destacar la construcci贸 d鈥檜n nou punt de carrega r脿pid de vehicles el猫ctrics, essent el primer de la comarca de l'Alt Camp, que forma part del projecte de 23 noves estacions a Catalunya. Com tamb茅 les inversions de renovaci贸 d鈥檈nllumenat p煤blic i la renovaci贸 i millora de l鈥檈nllumenat de la urbanitzaci贸 Mas Moresc amb tecnologia LED.

150.000 euros per a la 3a fase del Convent de les Arts

Per altra banda, la cultura tamb茅 t茅 un pes important en el cap铆tol d'inversions amb l鈥檈xecuci贸 de la tercera fase del Convent de les Arts, per un import de 150.000 euros aproximadament, amb l'objectiu d'avan莽ar en la resid猫ncia d'artistes i adequar l'espai que permetr脿 pernoctar a les companyies. A m茅s, s'executar脿 la segona fase de millora de l鈥檃cc茅s del cam铆 del Pont de Goi a les urbanitzacions Serradalt ,Serradalt 2, cam铆 dels Muntanyans i La Cabana, que veur脿 la llum en aquest proper exercici.

Per altra banda, i per tercer any, s'incrementa la dotaci贸 pressupost脿ria destinada a la participaci贸 ciutadana i a la implicaci贸 de la poblaci贸 en la gesti贸 municipal, a trav茅s de l鈥檈ina dels pressupostos participatius. Aquest 2020 tindran una dotaci贸 econ貌mica de 20.000 euros que suposa el 13,38% dels recursos propis destinats a inversi贸.

convent-de-les-arts-alcover
En un futur, el Convent de les Arts acollir脿 la resid猫ncia d'artistes | 脌ngel Ullate

Robert Figueras, alcalde d'Alcover destaca que 芦el pressupost que es presenta de cara al 2020 ha de ser l鈥檈ina que ens permeti donar un millor servei als equipaments municipals, oferir una bona gesti贸 del grup hum脿 de professionals del consistori, aconseguir una 貌ptima resposta als d猫ficits socials que s贸n compet猫ncia municipal i acomplir unes inversions que permetin la millora de la qualitat de vida de tots els alcoverencs. I tot plegat sense perdre de vista la sostenibilitat en el medi ambient禄.


Comentaris