S’aprova la reforma de la rambla central del passeig Tarradellas de Valls

Les obres contemplen fer un passeig amb més ombra i també s’enjardinaran les diferents cruïlles, entre d’altres actuacions
Un dels extrems del passeig Tarradellas de Valls. | VallsDiari.cat

 

El passeig Tarradellas de Valls gaudirà de més ombra a la seva part central i també tindrà altres millores estètiques. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat, de manera definitiva, el projecte de reforma integral de la rambla central del passeig, principal avinguda del barri del Fornàs.

 

Amb una inversió de 239.000 euros,  es contempla com a punt principal garantir l'ombra als vianants en la part central del passeig. Es vol generar un passeig més amable i agradable per aquesta avinguda de gairebé mig quilòmetre que enllaça la zona d'esports urbans i la comissaria dels Mossos d'Esquadra amb el Centre Esportiu Municipal El Fornàs i que és la via urbana de més longitud i més ampla del barri.

 

Nou arbrat per protegir el passeig del sol

A tot el passeig s'hi plantarà nou arbrat que, tant per la col·locació com pel tipus d'arbre, assegurarà que a la zona central estigui protegida del sol, sobretot durant els mesos d'estiu, una de les principals demandes dels veïns del barri.

 

La vuitantena d'arbres nous que es plantaran seran més adequats a les característiques de l'àrea i, a més, es plantaran d'una manera més contínua, a uns 6 metres l'un de l'altre, i situats estratègicament a banda i a banda de la rambla i a la seva zona més central, per protegir del sol i generar ombra precisament a la part del mig reservada al passeig dels veïns.

 

Les obres inclouen la instal·lació d'un nou sistema de reg per al nou arbrat i zones enjardinades. A la vegada, també es reformaran les diferents puntes de la rambla, en concret enjardinant i creant zones verdes a les diferents cruïlles del passeig, en una millora de l'espai urbà dissenyat per fer més agradable aquesta via.

 

Un dels punts que es vol resoldre en el projecte és la delimitació de les zones actuals de sauló. El pendent del passeig provoca que, en episodis de pluja o de vent, l'arena desaparegui i es formin escorrenties i clots en diversos punts de la rambla central.

 

Així, el projecte, tot i mantenir zones de terra, les delimita i, a més, crea noves àrees amb paviment colat o foradat que permet el creixement de gespa. Un altre dels punts de millora són els passos de vianants que uneixen la rambla central amb els laterals del passeig Tarradellas.

 

Tots s'adaptaran a la normativa, en primer lloc, fent-los a nivell i eliminant barreres arquitectòniques, però també s'hi instal·larà paviment amb una rugositat diferenciada per indicar a persones invidents que es troben a prop d'un pas de vianants.

 

Es renovaran 246 punts de llum del barri

D'altra banda, tot i que la modernització de l'enllumenat al passeig no forma part d'aquest projecte, l'Ajuntament ja ho ha previst en el marc del projecte de renovació total que s'efectuarà a tot el barri.

 

El projecte de millora de l'enllumenat, amb la instal·lació de punts de llum amb tecnologia Led, ja s'ha aprovat definitivament. Amb una inversió de 200.000 euros es renovaran 246 punts de llum a tots els carrers del barri, entre ells el del passeig President Tarradellas, i s'instal·laran nous quadres elèctrics per garantir el servei de manera més eficient.

 

El nou enllumenat Led augmentarà la sensació d'il·luminació a la via pública amb major eficiència ambiental i reduint els costos energètics en prop d'un 80%.

 

Recuperació dels arcs de l’entorn del Museu Casteller

D’altra banda, la Junta també ha aprovat, de manera definitiva, el projecte de consolidació dels arcs medievals que es van descobrir al voltant de la zona on s'ubica el Museu Casteller de Catalunya.

 

El projecte contempla una inversió de 195.000 euros i, a més de la recuperació dels arcs, suposarà també la urbanització de la zona, la instal·lació de mobiliari urbà i enllumenat, a més de l'arrebossat de les parets mitgeres de l'espai. Es tracta de dos arcs medievals apuntats, sobreposats un damunt de l'altre, que es troben a la plaça situada enfront del Museu Casteller.

"🎶La Trinca celebra els 50 anys al Teatre Principal de Valls" "📈L'Ajuntament de Valls presenta el projecte del Portal de Dades Municipal"