La denúncia que va portar als jutjats l’Ajuntament de Vallmoll acaba arxivada

Un jutjat de Tarragona ha arxivat el procediment contra el consistori vallmollenc i ha imposat una multa de 600 euros als dos denunciants, veïns del poble

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha arxivat un procediment judicial contra l’Ajuntament de Vallmoll per presumptes irregularitats urbanístiques a la urbanització Vallmoll Paradís.

Tot va començar fa dos anys quan dos veïns del poble van sol·licitar a l’Ajuntament de Vallmoll que inspeccionés la pràctica totalitat dels habitatges de la urbanització Vallmoll Paradís.

Des del consistori es van encarregar els informes corresponents i després es van notificar als dos veïns, que «en no estar d’acord amb el contingut d’aquests, van acudir al Jutjat», expliquen fonts de l’Ajuntament de Vallmoll.

Ara, el jutjat tarragoní ha arxivat el procediment i també ha desestimat la petició de nul·litat d’actuacions que els denunciants havien demanat, ja que té «manca de fonament», segons recull l’escrit judicial, que s’ha notificat a les dues parts aquest mateix dimarts dia 11 de febrer.

Demanda «temerària» i multa de 600 euros

A més, es considera que la demanda és «temerària», per la qual cosa condemna els dos veïns a pagar les costes causades per aquest procediment, imposant-los una multa de 600 euros, sense aplicació de límit.

D’altra banda, anteriorment, el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona, ja havia obert un expedient disciplinari contra l’advocat d’aquests dos denunciants per les «excessives expressions utilitzades en l’escrit d’interposició del recurs (contra la jutgessa que portava el cas), innecessàries i manifestament ofensives i irrespectuoses des del punt de vista del raonament jurídic», segons es recull en un escrit judicial del 18 de novembre de 2019.

Segons fonts de l’Ajuntament de Vallmoll, els dos denunciants també van demandar «tota la Urbanització Vallmoll Paradís, a l’alcalde de la localitat i altres veïns, demanda que també va ser desestimada amb imposició de les costes a aquests dos veïns».

Els procediments judicials no acaben per l’Ajuntament de Vallmoll

L’Ajuntament de Vallmoll i, en aquest cas, el seu alcalde, Josep Lluís Cusidó, haurà de tornar a passar a declarar pels jutjats de Valls el 16 de març per una altra denúncia procedent també de veïns del poble i que la Fiscalia està investigant sobre presumpta prevaricació urbanística i delictes contra l’ordenació del territori que, en aquest cas, ja haurien prescrit.

També et pot interessar: 

"👉Properament, Toni Cruanyes, el conegut periodista de TV3 visitarà Valls!" "👟AGENDA: Arriba una nova edició de la Caminada Popular de Valls"