Es renovaran 522 punts de llum i s'asfaltaran 14.000 metres quadrats a Valls

Un dels projectes més importants serà al Fornàs que, amb un pressupost de 199.844 euros, suposarà millorar l’enllumenat públic a tot el barri

La ciutat de Valls desenvoluparà al llarg d'aquest any un pla de treball que inclou diverses obres de manteniment de la via pública així com de modernització de serveis. Presentat aquest migdia al consistori vallenc, el pla, amb un pressupost global de gairebé 900.000 euros, comporta l'execució d'obres a un total de 57 carrers, places i espais públics de la ciutat. Es renovaran 522 punts de llum, s'asfaltaran 14.000 metres quadrats de carrers i es millorarà les zones de jocs infantils del Vilar, Fornàs i plaça del Quarter.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Del que fa a la modernització de l'enllumenat s'intervindrà en una trentena de carrers utilitzant tecnologia LED, la qual redueix prop d'un 80% els costos energètics. Aquest inici d'any ja s'executarà la renovació completa de l'enllumenat als barris de la Fraternal i la Colla Vella (40.277 euros) i també del carrer de la Cort i el Pati (80.146 euros).

Amb un pressupost de 199.844 euros, el Fornàs veurà millorada la il·luminació pública de tot el barri. El projecte, ja aprovat inicialment, contempla renovar els 246 punts de llum de tots els carrers i la instal·lació de dos nous quadres elèctrics que, segons asseguren des del consistori, «garantiran el servei de manera més eficient». Al passeig de l'Estació també s'ha previst completar la millora de l'enllumenat amb la renovació de 113 grups òptics (42.418 euros), mentre que a la carretera del Pla (84.142 euros), s'instal·larà nou enllumenat al tram entre les places de la Creu i del Cementiri.

A punt les obres d’urbanització de la carretera del Pla i del passeig dels Caputxins

Pel que fa a l'asfaltatge de carrers s'ha previst una inversió total de 286.000 euros. Un dels primers projectes previstos per l'Ajuntament a desenvolupar aquest 2019 serà al polígon industrial. Es renovarà el ferm del carrer licoristes, amb una inversió de 87.000 euros. Al polígon industrial també s'asfaltarà l'entrada del carrer Boters i el tram d'aquesta via fins al carrer Curtidors i, de la mateixa manera, es millorarà el ferm al tram final del carrer Artesans i es repararan les voreres dels carrils laterals de la carretera del Pla.

Els reptes del polígon industrial de Valls per ser un referent al sud de Catalunya

Actuacions d'asfaltatge a dins el nucli urbà

En el barri de Sant Josep Obrer s'ha previst l'asfaltatge dels carrers Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Al voltant del carrer Balmes s'asfaltarà aquesta via i també els carrers Lluís Martinell, Josep M. Fàbregas i Ignasi Sarró. També s'ha programat l'asfaltatge del carrer Alt Camp al Barri de les Comarques, així com del carrer Pere Català i Pic. Al carrer Creu de Cames s'efectuaran reparacions de ferm de les zones més deteriorades i també s'ha previst millorar l'actual pas elevat.

Millores als parcs infantils de Valls

Finalment, aquest 2019 també s'ha previst la millora de tres parcs infantils, amb una inversió de 100.000 euros. La zona de jocs infantils del barri del Vilar és un dels projectes més rellevants d'aquesta partida, que passarà a tenir 376 m2, el doble que l'espai actual. També s'ha projectat una renovació a fons dels espais de jocs infantils a dues zones més, en concret al barri del Fornàs i la plaça del Quarter.