La Fira del Vent del Pla de Santa Maria finalitza amb un balanç positiu

Les principals novetats d’enguany -el planetari i el film sobre la història del Pla- han tingut molt bona acceptació
Fira del Vent del Pla de Santa Maria. | Josep Martí

Aquest passat cap de setmana el Pla de Santa Maria ha acollit una nova edició de la Fira del Vent, un esdeveniment que conjuga esports i exhibicions aèries, activitats infantils, cultura popular i expositors de diversos sectors.

 

Des de l’Ajuntament del municipi valoren positivament com s’ha desenvolupat la fira i l’acceptació que han tingut les novetats. Per una banda, l’original planetari que es va poder visitar diumenge «va funcionar molt bé», ha explicat la regidora de la Fira del Vent, Isabel Grau. Els assistents van poder gaudir d’un planetari inflable que permetia observar l’univers amb imatges projectades en 360 graus.

 

L’altre fet nou era la projecció d’un film sobre la història del poble, una activitat «amb una gran acceptació». Es tracta d'una pel·lícula de 7 minuts que ja es pot veure a través del web de l'Ajuntament. És per això que el balanç d’enguany és més que positiu.

 

Aquestes bones sensacions també es recullen gràcies al gran nombre de públic que cada any visita la Fira i que, enguany, no ha fallat. En aquesta edició també s’ha crescut en nombre d’expositors i «estem molt contents perquè han vingut expositors de fora de la comarca», diu la regidora.

 

Aquest fet porta a l’organització a constatar que «cada any tenim més ressò i arribem més lluny, la qual cosa és molt gratificant», explica Grau.

 

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, a la inauguració de la Fira del Vent. | Cedida

 

El gruix dels visitants es va concentrar dissabte a la tarda

Com és habitual, dissabte a la tarda la fira va acollir el gruix dels visitants que es van repartir entre el recinte firal, el Camp de Vol, la fira d’atraccions i els carrers del poble, que estaven a vessar de gent. «Ha vingut moltíssima gent, diria que més que altres anys», afirma Isabel Grau. 

 

Diumenge al matí la pluja va fer una mica la guitza, «i les exhibicions les vam haver de fer quan va parar de ploure», però no va ser cap impediment per frenar el flux de visitants.

 

Aquesta ha estat la primera edició on la Fira del Vent té una regidoria específica amb el mateix nom. En aquest sentit, el balanç és molt positiu, tot i que aquesta edició acaba amb una sensació agredolça. «Ha estat molt gratificant malgrat els moments que estem vivint a Catalunya», ha dit la regidora.  

 

Primera reunió per la Fira del Vent 2020, aquest dimecres

La Fira 2019 acaba, però en pocs dies es comença a gestar la pròxima edició. Aprofitant que ara l’esdeveniment es gestiona des d’una regidoria específica es vol començar a treballar en noves idees des d’ara mateix. És per això que aquest dimecres hi ha la primera reunió de cara a la Fira del Vent 2020.

 

En aquesta trobada es podrà fer un balanç més a fons d’aquesta edició i posar de manifest si hi ha aspectes a millorar. «Val la pena parlar-ne ara, que tots ho tenim molt fresc i aportar idees per a la nova edició. De fet, tenim molts plantejaments per al futur, però encara res en ferm», conclou la regidora.

Més notícies de la categoria Alt Camp