Valls estrenarà un bou festiu durant les festes de Carnaval d'enguany

Es tracta d'una iniciativa impulsada per la comparsa de la Unió Anelles de la Flama, que s'afegeix als elements existents
Fotografia de família de la comparsa vallenca durant la rua de 2019 | Cedida

La Unió Anelles de la Flama de Valls ja fa mesos que prepara el Carnaval amb un seguit d’actes i novetats, que es van presentar als socis durant un sopar al mes de setembre. El primer dels actes arribarà diumenge 16 de febrer, a les 12.00 h del migdia a la plaça de l’Oli, on hi haurà l’assaig dels elements de Carnaval de l’entitat i un tast popular de manxada.

L’element festiu que s’incorpora aquest any al seguici carnavalesc és el Bou de Carnaval. La versió més grotesca de Bou Tradicional de Valls passa a ser un pobre bou que ha envellit i s’ha quedat ben esquifit, mostrant parts desconegudes i no visibles en el seu homònim. El pas dels anys li ha canviat la personalitat i ha passat a ser descuidat i malcarat. Les espurnes de foc ja no li brollen i queden substituïdes pel fum que deixa anar la cigarreta de “macarra” que porta a la boca.

La seva presentació serà Dijous Gras, 20 de febrer, a les 18.30 h a la plaça del Blat, amb l’arribo de sa majestat, el Rei Carnestoltes, que vindrà acompanyat dels set ambaixadors, i el posterior bateig de la bèstia. Seguidament, Txupinasso i A l’Oli hemus de irt, en què es parodiarà un “encierro” dels Sanfermines, que anirà des de la mateixa plaça del Blat fins al Pati. Tothom és convidat a venir vestit de blanc i amb ganes de córrer davant del Bou de Carnaval. L’acompanyaran sa majestat, el Rei Carnestoltes, i la Concubina Reial, els set ambaixadors, l’Àliga de Carnaval i la Mulassa de Carnaval, amb música dels grallers de l’entitat. En arribar al Pati, s'anirà fins a la plaça de l’Oli, on els elements realitzaran les tradicionals balladetes i es repartirà entre els assistents botifarra d’ou i caramels de Dijous Gras, a més d’un tast de manxada.

La tarda de dissabte 22 de febrer, a les 19.00 h, es donarà inici a la Gran Rua de Carnaval i la sortida del Moixó Foguer, que farà la seva representació en diversos punts del recorregut. L’Àliga, els Gegants, la Mulassa i el Bou de Carnaval formaran part de la comparsa de l’entitat en la rua de Valls.

El Carnaval s’acabarà el 26 de febrer, Dimecres de Cendra, amb la baixada de la Geganta de la Vella Quaresma, a les 20.00 h del vespre, des de la plaça de la Sardana fins a la plaça de l’U d’Octubre, per acompanyar el seguici mortuori del ja acabat regnat de sa majestat Carnestoltes. Tots junts aniran fins a la plaça del Blat a donar-li l’últim adéu i, en acabar, la Geganta de la Vella Quaresma realitzarà les 49 voltes de rigor, tot anunciant que arriba el període de Quaresma. 

"🗓ATENCIÓ: Ja es coneixen els dies festius de Valls per a les Festes Decennals de 2021" "🏅L'Ajuntament de Valls lliura els premis Dolors Vives i Rodon"