Ca Batistó d'Alcover acollirà la projecció del videodansa 'ANOD'

La peça, rodada al Museu del municipi, es basa en el relat museogràfic de ca Batistó, reflexionant entorn la dona i el feminisme burgès

 

 

El dissabte 18 de maig, en el marc dels actes de la Nit dels Museus, ca Batistó d'Alcover acollirà la projecció del videodansa 'ANOD'; una peça de Marta Arjona i Mel Casabona que fusiona dansa i museografia.

 

Així doncs, sota el paraigua de la productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques DansPXL, establerta a Valls, les coreògrafes van rodar, al mateix museu, una peça que reivindica la figura femenina i la llibertat; tot resseguint el relat museogràfic de la cambra de ca Batistó, que reflexiona entorn la figura de la dona i el feminisme burgès. Endemés, al llarg de la mateixa projecció, es reprodueixen fragments de les cartes privades del fons Moragas, provinents de l'Arxiu Històric de Tarragona.

 

 

 

Dansa en directe en la presentació de l'ANOD

La projecció del videodansa, va tenir el seu preludi i presentació el passat dissabte al mateix Museu d'Alcover, en el marc dels actes organitzats per l'Escola d'Arts Escèniques Martí Guarch, per commemorar el Dia Internacional de la Dansa.

 

En aquesta ocasió, l'acte va comptar amb els parlaments de Martí Guarch, la directora del Museu, Ester Magriñá, i les mateixes codirectores de la peça. Per la seva banda, Mei Casabona, va oferir un petit tast de dansa en directe a la sala noble de ca Batistó just abans de la projecció d'ANOD.

 

El tàndem format per Marta Arjona i Mei Casabona ja es troben immerses en la producció d'una nova producció que es rodarà al Catllar, i que pretén relatar la història de la família materna d'Arjona en emigrar d'Andalusia a Catalunya.

 

Et pot interessar: