Alcover presenta dues campanyes per acabar amb l'incivisme i el mal reciclatge

Les mesures es difonen amb la marca 'Estima Alcover: net, sostenible i tranquil'

Ajuntament d'Alcover
Les campanyes es van presentar al saló de plens municipal | Albert Oliva

Alcoverha presentat una campanya de civisme sota la marca Estima Alcover amb l'objectiu de conscienciar els veïns que l'incivisme d'uns pocs el paguen tot. Així ho ha afirmat Josep M. Girona, regidor de comunicació de l'Ajuntament d'Alcover. L'aplicació de la marca en s'ha centrat, en aquesta ocasió, en dues realitats que envolten i preocupen la societat, tenint en compte però, que la campanya va molt més enllà ja que el civisme és un concepte transversal.

Reciclar bé té premi

Reciclar correctament té premi pels alcoverencs i alcoverenques: ajuda a conservar el medi ambient, a estalviar en recursos naturals, a donar una nova vida a la matèria i a reduir la taxa d'escombraries als veïns d'Alcover. Alcover disposa de 25 àrees de recollida selectiva diària, ubicades per tot el terme, a més de la Deixalleria Municipal per recollir voluminosos, poda, oli usat... i el punt verd de Ca Cosme per residus especials com piles, florescents...

De fet, l'Ajuntament impulsa un seguit d'accions per incentivar el bon reciclatge i la reducció de la taxa d'escombraries: la donació de bosses de reciclatge d'envasos, vidre i paper; i de cubells i bosses de matèria orgànica, a Ca Cosme; la bonificació d'un 5% amb l'aportació d'oli usat a la deixalleria; la bonificació del 15% per quatre aportacions de residus especials o voluminosos a la deixalleria i la bonificació del 20% als comerços per l'ús de la deixalleria, un mínim de deu vegades a l'any. A la Ca Cosme es fa entrega de bosses i cubells de matèria orgànica i del pack de bosses de recollida selectiva.

El gos és teu, Alcover de tots

L'altra campanya fa incidència en el fet que els animals de companyia s'han de portar als espais autoritzats per a fer les seves necessitats. Alcover compta amb dos pipicans, a l'Avinguda Sant i a la Garriga, i com a novetat, un recol·lector portàtil d'orina al nucli antic. En cas que no es faci ús d'aquests espais, també és obligatori recollir els excrements de la via pública com també diluir la seva orina amb aigua per evitar males olors i mantenir net el poble.

L'Ajuntament entrega, de manera gratuïta, un dispensador de bosses i una ampolla, a tots els propietaris que tinguin animals censats. El material s'ha de recollir a l'OAC de l'Ajuntament. Així ho ha explicat Carme Sánchez, regidora de medi ambient de l'Ajuntament. Amb aquestes campanyes s'apel·la a la responsabilitat i el civisme per aconseguir un Alcover net, sostenible i tranquil. Des de l'Ajuntament s'espera que ben aviat es vegin els resultats.


Comentaris

envia el comentari