Valls celebra la Candela amb la vista posada en les Decennals del 2021

La processó ha escurçat el recorregut a causa del vent que bufava aquest matí a Valls

 

La representació de la Moixiganga a l'interior de l'església de Sant Joan | J.V.

 

Valls ha celebrat avui la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu de la Candela, i ho fa pensant en les properes Decennals, que se celebraran d'aquí a dos anys a la capital de l'Alt Camp. Com a mostra, la signatura del contracte de construcció de l'Orgue de Valls, que ha tingut lloc el a l'església de Sant Joan, un cop finalitzada la representació de la Moixiganga. L'acte ha comptat amb la presència de representants de la Comissió ciutadana de l'orgue de Valls, de l'empresa constructora –Gerhard Grenzing– i de l'alcalde de Valls, Albert Batet, i el diputat de la Diputació de Tarragona i alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat.

 

GALERIA DE FOTOS | La diada de la Mare de Déu de la Candela a Valls

 

Acte de signatura del futur orgue de l'església de Sant Joan   | J.V.

 

A banda de la signatura del contracte del futur orgue de l'església de Sant Joan, els vallencs també han pogut veure la representació de la Moixiganga de Valls. Enguany, aquesta escenificació de teatre popular, ha arribat als onze anys de la incorporació d'aquest ritual a l'interior del temple coincidint amb la festivitat de la Candela.

 

La Moixiganga de Valls representa onze figures plàstiques que ressegueixen els principals moments de la passió de Jesucrist, justament, les mateixes escenes que també es troben representades al retaule de l'altar major de l'església de Sant Joan.

La processó de les Candeles durant la diada de la Mare de Déu de la Candela a Valls | J.V.

 

En acabar la representació i la signatura de contracte de l'orgue, s'ha iniciat l'Ofici solemne, que mentre repiquen les campanes dona pas a la processó de les candeles, que enguany ha fet un recorregut més curt a causa del vent que aquest matí bufava a Valls. Durant l'Ofici, també s'han cantat els Goigs i el Virolai de la Mare de Déu de la Candela.

 

També et pot interessar:

Les Decennals de Valls agafen embranzida amb la constitució de les comissions

Una cinquantena de Candeles recorden que som a dos anys de les Decennals de Valls

Tret de sortida a les Decennals de Valls amb la constitució de les comissions de treball

Valls, a dos anys de les Decennals