Valls tindrà un carril bici de quatre quilòmetres

La proposta está inclosa en el pressupost per l’any 2019 i dotada amb 60.000 euros
El tomb de muralles i el carrer de Sant Francesc de Valls tenen limitada la velocitat a 30 Km/h. | VallsDiari

 

Amb un pressupost estimat de 60.000 euros, l’Ajuntament de Valls preveu construir i senyalitzar un carril bici que connectaria des del Barri Antic les zones esportives del Vilar i del Fornàs fins a la zona de l’skate parc, amb un recorregut aproximat de quatre quilòmetres. Amb el projecte es vol contribuir a la creació de carrils ciclables escolars dins de la ciutat, ja que passaria prop d’equipaments com l’Institut Narcís Oller, l’Escola Eugeni d’Ors, així com l’Escola de Música Robert Gerhard o l’Escola Oficial d’Idiomes.

 

Projecte seleccionat dins els pressupostos participatius de Valls per a l'any 2019

Aquesta proposta va ser el quart projecte seleccionat dins els pressupostos participatius per a l’any 2019 a Valls. En total, 909 persones van prendre-hi part i votar per escollir els projectes que s’han inclòs als pressupostos municipals d’aquest any, el que representa un augment del 20,8% en relació al procés del 2018.

 

 

Aparcaments per a bicicletes al Barri Antic

Valls compta des del 2016 amb la instal·lació a 10 punts del Barri Antic, d’aparcaments amb capacitat per estacionar-hi fins a 80 bicicletes. Aquests aparcaments estan situats a les places de Sant Francesc, del Carme, Portal Nou, de l’Oli, de la Zeta i el Pati i també se n’instal·laran als carrers de Sant Pere (davant la Biblioteca Carles Cardó), de Sant Antoni i de les Monges.

 

Limitada la velocitat al tomb de les muralles i al carrer de Sant Francesc de Valls

El tomb de muralles i el carrer de Sant Francesc tenen limitada la velocitat a 30 km/h, mentre que a l’interior de carrers del Barri Antic la velocitat màxima s’estableix en 20 km/h. Aquesta reducció de velocitat, implantada també l'any 2016, junt amb la nova senyalització serveix, segons el consistori, perquè aquests carrers siguin vies compartides entre vehicles motoritzats i bicicletes.