dolors-farré

L'alcaldessa de Valls reclama a Pedro Sánchez que aturi la retallada en polítiques d'ocupació

Una setantena de batlles trameten una carta al president espanyol en la que destaquen la importància de les polítiques actives d'ocupació en la recuperació econòmica i social

L'alcaldessa  de Valls, Dolors Farré, s'ha adherit a la carta que una setantena d'alcaldes de Catalunya han tramés al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la que li reclamen que rectifiqui i aturi la  retallada d'un 55% en polítiques actives d'ocupació. Si es confirma la mesura anunciada per l'executiu espanyol, els ajuntaments i institucions catalanes rebrien 215 milions menys respecte el 2019 per impulsar accions de formació ocupacional, una retallada que tindria un impacte directe negatiu en el finançament dels serveis públics d'ocupació que gestionen directament els ens locals, en el cas de Valls a través de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera.

En aquest sentit, els alcaldes catalans  posen en relleu que la mesura deixaria sense recursos econòmics als municipis per atendre l'emergència ocupacional generada pel tancament d'activitats econòmiques a causa de la crisi del coronavirus. Així, l'escrit subratlla que davant l'actual situació el que cal és enfortir el finançament dels agents que, com els ajuntaments, estan a primera línia per donar una resposta més ràpida i efectiva a les necessitats socials i laborals. En aquest punt, pels alcaldes, les polítiques actives d'ocupació seran estratègiques i indispensables per generar ocupació i lluitar contra el creixement de l'atur.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els alcaldes alerten que si el govern espanyol no rectifica, «s'estarà empobrint les capes més desafavorides de la societat i es dificultarà les opcions de seguir amb una vida digna a milers de ciutadans d'aquest país». Pel municipalisme  català, les polítiques actives d'ocupació permeten a les persones sense feina escurçar la seva estada a l'atur i qualificar-se per obtenir millors llocs de treball. En concret, l'escrit posa en relleu que retallades en aquest àmbit serien del tot perjudicials i que els ajuntaments volen continuar prestant aquests serveis ocupacionals en qualitat i en major quantitat.