El cartell de la Festa Major de Sant Joan de Valls s'inspira en l'espardenya tradicional

L'autora del cartell és la il·lustradora vallenca Berta Artigal
Imatge de la presentació del cartell de les festes de Sant Joan de Valls 2019 | TarragonaDigital

 

A un mes i mig de l'inici de la Festa Major de Sant Joan de Valls, avui s'ha donat a conèixer el cartell i la imatge gràfica de les festes. La presentació ha tingut lloc a la plaça Pilar Prim, a càrrec del regidor de Cultura, Marc Ayala, acompanyat de Berta Artigal, la il·lustradora del cartell.

El cartell de la Festa Major d'enguany fa una nova lectura dels elements del Seguici Cerimonial vallenc en un estil molt personal d'Artigal, l'autora. Hi apareixen la Mulassa, el Lleó, el Bou, el Gegant de la Porra, un Diable o l'Àliga, amb una personalitat del tot festiva i despreocupada. Tots aquests elements tenen un punt en comú: llueixen, com a calçat, l'espardenya tradicional de set vetes negra. De fet, aquest ha estat un detall proposat per la comissió pertinent amb la finalitat de reivindicar l'element com el calçat principal de la festa, en un moment en què l'espardenya està de moda com a calçat d'estiu.

Per altra banda, el cartell també compta amb diversos elements pirotècnics i de foc, molt característics de la Festa Major de la ciutat de Valls. En aquesta línia, Artigal sembla que ha volgut fer un homenatge al cartell de l'edició anterior, obra de Carles Cubos, en què una gran flama captava l'atenció de la composició.

Berta Artigal, la dissenyadora

Berta Artigal, nascuda a Tarragona el 1990 i resident a Valls, ha estudiat a l’escola Llotja i a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, i compta amb un postgrau d’il·lustració creativa. Ha estat seleccionada en diferents concursos d’il·lustració i les seves il·lustracions es poden trobar aplicades en diferents formats: estampats, aparadors, etiquetes de vi, roba.

Té il·lustrats diferents llibres: L’amic (2015), Lola y su cotorra (2015), Endevinalles musicals (2016) i Un sac d’endevinalles (2018). Darrerament s’ha endinsat en el món de la pintura mural, treballant en parets en locals de Berlín, Alemanya. Combina la feina d’il·lustradora amb la de tallerista, impartint tallers d’art i creativitat a escoles o bé a festes com el Big Draw de Tarragona o Barcelona. Li encanten els unicorns, escoltar música mentre dibuixa i els mercats de segona mà.

 

El cartell de la Festa Major d'enguany és obra de Berta Artigal | Redacció

 

"ATENCIÓ: Es reformarà integralment el passeig Tarradellas del barri del Fornàs de Valls" "Ca Batistó d'Alcover acollirà la projecció del videodansa 'ANOD'"