El Casal Popular la Turba de Valls impulsa la Titaranya, una cooperativa d’habitatges

El dia 8 de juny es farà la presentació pública de la cooperativa i una visita a les finques adquirides
La Turba sempre ha tingut la seva seu al Barri Antic, intentant generar sinergies de recuperació de vida amb els veïns i veïnes | Cedida

 

El dissabte 8 de juny el Casal Popular la Turba farà la presentació pública de la seva nova iniciativa, la Titaranya, una cooperativa d’habitatges. Així, l’entitat amplia el ventall d’iniciatives que té engegades, totes amb la voluntat d’incidir directament al dia a dia de la societat.

La Turba sempre ha tingut la seva seu al Barri Antic, intentant generar sinergies de recuperació de vida amb els veïns i veïnes. És per això que des de fa més d’un any s’està treballant en un projecte cooperatiu que té com a objectiu la creació d’habitatge cooperatiu en règim de sessió d’ús i traslladar el Casal en els locals dels edificis. Es tracta d’un projecte que s’obrirà al barri, a entitats i persones individuals que vulguin sumar-s’hi, essent sòcies col·laboradores o participant d’alguna de les maneres possibles.

De fet, fa uns mesos es va constituir la Titaranya, la cooperativa que gestiona el projecte, i just fa poques setmanes s’han adquirit dues finques al Barri Antic, on s’està començat a treballar amb els estudis previs a la intervenció urbanística.

Noves iniciatives per seguir ampliant l’entitat

En els darrers anys s’ha creat el grup de consum La Bajoca, on actualment, un centenar de famílies poden accedir a productes ecològics, artesanals i de proximitat per mitjà de comandes setmanals. En els últims mesos la Bajoca ha crescut replicant-se als casals de Tarragona, la Canonja i Vila-seca. 

La participació a la Festa Major de Sant Joan també s’ha treballat amb la creació, juntament amb l’AAEET, de l’Associació el Bou de Valls, per crear xarxa local i gaudir i promocionar la cultura popular. L’abordatge de problemàtiques locals, nacionals i internacionals, des del patrimoni a l’aprofundiment i apropament a diverses experiències de contrapoders popular, configuren el dia a dia del Casal.

Potser també t'interessa:

La cooperativa de consum La Bajoca de Valls, un espai d'alternativa al capitalisme

"L’IEV organitza un taller sobre com conservar i organitzar les fotografies" "AGENDA: Arriba una nova edició del Fira't de Rodonyà, amb Montferri com a municipi convidat"