Castells, enceses i molta festa a Santa Úrsula

La Fira per excel·lència de la tardor vallenca encara la recta final amb la baixada de l'arcàngel Sant Gabriel

 

 

S'acosta la fi de la Fira de Santa Úrsula 2018 a Valls. Des del passat 15 d'octubre, Valls es va omplir de festa per acollir, un any més, aquestes jornades familiars centrades en el patrimoni vallenc. Ahir, dissabte dia 20 d'octubre, es van celebrar actes com la Cercavila de la vigília de Santa Úrsula, el 6è correbous o les Enceses de lluïment, amb la baixada de l'arcàngel Sant Gabriel a la plaça del Blat.

 

El ball parlat va acabar amb la baixada de l'arcàngel Sant Gabriel | B.H.

 

El ball parlat substitueix els versots

En l'edició d'enguany de les Enceses no hi ha hagut els tradicionals versots, unes poesies satíriques que servien de crítica a moltes situacions de l'actualitat. El lloc dels versots l'ha ocupat el ball parlat del Ball de Diables de Valls, una representació teatral que ha culminat amb la baixada aèria de l'arcàngel Sant Gabriel fins a la plaça del Blat i la lluita contra Llucifer. Tot i que els versots eren una gran atracció pels veïns de Valls, l'actuació teatral és un espectacle molt més familiar que tothom, grans i petits, ha pogut gaudir. La baixada de l'arcàngel ha sigut d'allò més espectacular, amb focs artificials sortint per tota la plaça.

 

Les Enceses de lluïment de la plaça del Blat van ser espectaculars | B.H.

 

Abans de les Enceses s'ha realitzat l'habitual Correfoc amb el ball de diables, el drac i el drac petit de Valls, la mitja cobla Bufalodre, e bou tradicional amb els grallers Blu's, i el ball de diables grans i petits de les Borges del Camp com a grups convidats. El Correfoc ha començat i acabat a la plaça del Blat seguint el següent itinerari: c. Major, c. Sant Antoni, aparcament de la Mateueta (amb encesa conjunta), carrers Peixateria, Forn Nou, Nou, plaça de la Zeta (amb encesa per grups), carrers Sant Antoni, Sant Sebastià, Santa Úrsula, plaça de les Escudelles (amb encesa per grups), c. dels Metges, plaça de la Fusta (encesa per grups opcional), carrers Sant Isidre, Església, Jueus, Call, Església, Arcs del celler del Paborde / Ca Magrané, places de l'Església i del Blat. La nit va acabar a la plaça de l'Oli amb la Revetlla de versions a càrrec de La Loca Histeria. La Fira de Santa Úrsula acabarà avui a les 19.00 hores amb el joc L'oca castellera.

 

Abans de les enceses, e va realitzar l'habitual Correfoc pels carrers de Valls | B.H.