Valls, a punt per l’arribada dels Reis d’Orient

Enguany, com a novetat, la cavalcada comptarà amb un rei Baltasar de pell negra

La capital de l’Alt Camp ja ho té tot a punt per l’esperada arribada de ses Majestats els Reis d’Orient i la posterior cavalcada el proper dissabte dia 5 de gener a les 18.30 hores a l’estació del ferrocarril. Els savis màgics de l’estel, Melcior, Gaspar i Baltasar, portaran la il·lusió en les carrosses, amb els patges, els heralds, cavalls, músics, grallers, timbalers i les joguines per als nens i nenes vallencs que s'hagin portat bé i potser uns grams de carbó per als que no.

Un rei Baltasar sense pintar

Enguany, com a novetat, la cavalcada de Valls comptarà amb un rei Baltasar de pell negra. Valls se suma així a la campanya ‘Baltasar de veritat’ impulsada per l’entitat 'Casa Nostra, Casa Vostra’, que demana als ajuntaments i comissions que busquessin persones negres per fer de reis i patges. A la demarcació de Tarragona, 8 de cada 10 capitals de comarca tindran un Baltasar de pell negra. Les novetats d'enguany són Reus, Valls i Móra d'Ebre. El Vendrell i Gandesa són les dues úniques capitals de la demarcació que no tindran un Baltasar de pell negra. 

Itinerari de la cavalcada de Valls

L’itinerari de la cavalcada començarà a la plaça de l’Estació, seguirà pel passeig de l’Estació, els carrers Vallvera, Avenir i Anselm Clavé fins arribar a la plaça de la Font de la Manxa. D'allí ses Majestats passaran per la carretera de Montblanc, els carrers Abat Llort i Cor de Maria fins la muralla de Sant Antoni, i continuaran pel carrer de l'Església, la plaça de l'Església, la plaça del Blat, el carrer de La Cort fins arribar a el Pati.

Al Pati, els Reis rebran la benvinguda de l'alcalde, que els farà el lliurament simbòlic de les claus de totes les cases de la ciutat, i ells saludaran les vallenques i vallencs. L'acte ha estat organitzat per l' Associació per la Cavalcada dels Reis.


Comentaris