La CGT denuncia un cas de semiesclavatge en una empresa del pol铆gon de Valls

Els empleats feien jornades de fins a 12 hores di脿ries per 400 euros. Inspecci贸 de Treball i la policia espanyola es van personar a l'empresa el passat 22 d鈥檕ctubre
Pol铆gon industrial de Valls. | VallsDiari.cat

La CGT ha denunciat un cas de semiesclavatge a Valls. Una empresa de reciclatges ubicada al pol铆gon industrial de la capital de l鈥橝lt Camp, tenia una petita plantilla d'empleats, de nacionalitat colombiana, que treballaven entre 10 i 12 hores di脿ries que de vegades no arribava ni als 400 euros, segons les federacions d'aquest sindicat al territori.

La CGT sost茅 que portaven mesos 芦treballant per quantitats inferiors a 350 euros sota coaccions i amenaces禄 i que els mantenien en aquesta situaci贸 芦irregular禄 amb la falsa promesa que se'ls regularitzarien els papers de resid猫ncia. En detectar aquesta situaci贸 d鈥檌l路legalitat soferta pels treballadors, van advertir a Inspecci贸 de Treball, que juntament amb agents de la policia espanyola, van dur-hi a terme una inspecci贸 el passat 22 d'octubre.

Es van trobar un dels treballadors sense perm铆s de treball ni contracte

En el moment del registre, hi havia un dels quatre treballadors de l'empresa en situaci贸 irregular, sense perm铆s de treball ni contracte laboral. Segons la CGT, durant la inspecci贸 nom茅s hi havia un sol treballador, per貌 es van trobar 芦indicis禄 d'haver-hi m茅s treballadors, tot i que en aquell moment no eren a l'empresa -una d'elles havia estat acomiadada-.

 El sindicat diu que aquest centre de treball 茅s del grup inversor Panac S.L. i Apex Trading Internacional 21 S.L. i que el cas podria motivar una incoaci贸 d'un procediment d'infracci贸 que pot comportar de tres a sis mesos de pres贸 i multes iguals o superiors a 500.000鈧.

"鈿 Mor Jes煤s Aubia, exalcalde de Vilabella entre el 1999 i el 2011" "馃憠Aix铆 ser脿 la ciutat de Valls l'any 2040 gr脿cies al nou POUM"