La Colla Joves Xiquets de Valls canvia de president

Roger Estil·les debutarà com a president aquest 2019 amb equip renovat i Francesc Xavier Ramon seguirà una tercera temporada com a cap de colla.
Roger Estil·les debutarà com a president amb equip renovat i Francesc Xavier Ramon seguirà una tercera temporada com a cap de colla. | Colla Joves

 

Roger Estil·les agafa aquest 2019 les regnes de la Colla Joves Xiquets de Valls. L’Assemblea General Ordinària de la colla castellera, celebrada aquest passat divendres, 8 de febrer, va ratificar la nova presidència. Cels Galofré, el president sortint, va fer una valoració positiva de l’última temporada i de totes les activitats que s’hi han dut a terme, així com de la situació del tràmit que es va iniciar la temporada passada per reclamar a l’Ajuntament de Valls un «espai més equitatiu a la plaça del Blat». 

 

Doble vicepresidència compartida a la Colla Joves

Roger Estil·les serà l’encarregat de liderar aquest nou projecte amb una doble vicepresidència compartida amb David Guasch i Francesc Martinell. La nova administrativa de la colla explica que vol apostar pel treball col·lectiu, creant una junta on cada membre sigui líder d’un equip i on tots els castellers de la colla puguin «implicar-s’hi i participar-hi».  

 

La nova junta també vol treballar per millorar les infraestructures del bar i el local, el material d’assaig per la canalla i, sobretot, diuen «per introduir la comissió d’equitat com una part essencial de l’administrativa». A més, es seguirá reivindicant i treballant en el projecte per aconseguir un «espai equitatiu a la plaça del Blat que, després de les negatives de resposta per part de l’Ajuntament, està sent gestionat pel Síndic de Greuges de Catalunya».

 

Augmentar la base social de la Colla Joves

Per part de l’equip tècnic, l’objectiu principal és consolidar la feina feta els últims anys, optimitzant els assajos i augmentant la base social.

 

Viatge a Madrid a l'abril

Per la seva banda, Francesc X. Ramon, cap de colla, ha presentat el calendari de la nova temporada, exigent però amb més pauses que l’any passat, i que inclou com a novetats un viatge a Madrid a l’abril, l’aniversari dels Castellers de Barcelona al juny, o la participació de la Colla Joves a les festes majors de Terrassa i de Salt.