Tot a punt per la Fira de Bandolers d’Alcover

Fins al 14 d’octubre els carrers del poble tornaran a l’època bandolera. Una gran taverna al centre del municipi, una de les novetats d’enguany

Tot a punt per una de les fires més populars i consolidades de la zona. Comença una nova edició de la Fira de Bandolers, la 16a. Els punts àlgids de la celebració tindran lloc des d’aquest divendres fins diumenge, però  avui dijous ja es pot fer un tastet amb algunes activitats programades, com el contacontes bandoler o la inauguració de diverses exposicions.Podeu consultar tots els actes de la fira en aquest enllaç.

Com ja és habitual, es donaran cita els dos bàndols, Morells i Voltors, que un any més saquejaran la vila i la convertiran en l'epicentre de les seves trifulgues. Aquesta 16a edició ve farcida d’actes i presenta una gran novetat.

La plaça Nova és el punt neuràlgic de tot l’entramat teatral i es converteix en la Gran Taverna dels Bandolers, on el teatre i la gastronomia en seran els protagonistes. Però també ho serà la música amb la banda de la Taverna amb la formació Fenya Rai.

El mercat d'artesania de la Fira de Bandolers.
El mercat d'artesania de la Fira de Bandolers. | Redacció

 

Aquesta gran taverna substitueix al sopar popular, però passarà a ser el punt de trobada de vilatans i visitants on es podrà gaudir d’una oferta gastronòmica de productes amb segell km 0: plats de brasa, plats calents com sopa i estofat, cerveses artesanals, vins, tapes i cafès .... i un bon lloc per seure, menjar, reposar i agafar forces. Per altra banda, la plaça del Portal es convertirà en un altre racó gastronòmic amb menjars elaborats com crepes, coques, pizzes, pa, etc.

Durant els dies de fira s’obrirà el racó del mercat d'artesania i productes de la terra que, cada any,  aplega al voltant de 130 paradistes d’arreu del territori.

En aquesta edició, amb tot un seguit d'activitats al carrer «tornem una mica als inicis de la fira», ha explicat a tarragonadigital la regidora de la Fira, Carla Miret. La ubicació del mercat queda igual, però varia que «portem més teatre al carrer amb el punt fort de la plaça convertida en taverna bandolera».

Aquest és un any molt especial també  pel grup de teatre ‘La Resclosa’, que va néixer fa 10 anys a la Fira de Bandolers i que segueixen al peu del canó fent representacions pels carrers, enguany més integrats en la fira que mai.

Milers de persones assisteixen a la Fira de Bandolers cada any

Aquests dies la població d’Alcover es multiplica, ja que es calcula que passaran per la fira pel voltant de 20.000 persones. Això també es tradueix en un important impacte econòmic pel municipi, ja que aporta molta gent als comerços, que aquests dies esgoten existències.

Un dels espectacles de la Fira de Bandolers.
Un dels espectacles de la Fira de Bandolers. | Redacció

La fira és fruit d’una feina de molts mesos

Segons la regidora, la Fira de Bandolers «transforma el poble de dalt a baix», és per això que la feina prèvia que es fa té una gran importància. «Comencem a treballar en la fira mesos abans i tenim vora un centenar de voluntaris entre entitats i gent  que hi col·labora, hi ha una gran feina al darrere que no es veu», diu Carla Miret.

Després de tot aquest treball,  tot està a punt per acollir la gran celebració «sempre tenim nervis per veure els resultats i estem pendents del temps, que sembla que aguantarà bé».