Comerç de Valls celebra el seu 40è aniversari amb activitats familiars al carrer

Una exposició i una ponència sobre el món empresarial completaran les activitats per celebrar aquests 40 anys de l'associació
Presentació de les activitats del 40è aniversari de Comerç de Valls. | Júlia Giribets

 

L’associació Comerç de Valls, celebra enguany el seu 40è aniversari. Per tal de fer partícips als ciutadans d’aquesta commemoració, s’han programat diverses activitats familiars als carrers i places de la ciutat perquè en puguin gaudir grans i petits.

 

«El 40è aniversari és un projecte que neix des de la il·lusió de tots els comerciants del poble i pel poble. Volem omplir els carrers i celebrar-ho tots junts aquests anys  d’il·lusió i esforç compartit», ha dit la presidenta de l’associació, Carme Sendra, que ha presentat les activitats acompanyada de la Junta de l'entitat i del regidor de Comerç de l'Ajuntament de Valls, Òscar Peris. 

 

És per això que durant quatre dissabtes es faran diversos actes que començaran tot just aquest dissabte dia 4 de maig. De 10.00 a 13.00 hores la plaça del Blat acollirà tallers per cuinar un esmorzar en família.

 

El següent dia de celebració serà el 18 de maig a la plaça dels quarters, on hi haurà l’activitat Jocs gegants de 10.00 a 13.00 hores.

 

L’1 de juny, el pàrquing de l’escorxador acollirà una exhibició i taller de grafitis també en el mateix horari que els anteriors dies.

 

El cicle finalitzarà el 15 de juny a les 11.00 hores a la plaça del portal nou amb l’espectacle ‘Queviures’ de la Cia DeParranda, on es farà valdre el petit comerç de la ciutat. Totes les activitats són de caràcter gratuït.

 

El dia 6 de juliol, els actes de celebració continuaran a la plaça del Torrent del Titit on s’oferirà un vermut acompanyat d’una tapa a un preu popular a partir de les 12.00 hores. Els clients que hagin fet compres durant la setmana de rebaixes en els establiments associats podran tenir  accés a consumicions gratuïtes en aquest acte.

 

Una exposició a l’IEV i una ponència sobre l’empresa

A més d’aquestes activitats puntuals, del 6 al 22 de setembre l’Institut d’Estudis Vallencs acollirà l’exposició ‘40 anys de Comerç de Valls’. En aquesta mostra es podrà veure l’origen de l’entitat i les activitats que s’han dut a terme en aquestes quatre dècades d’història.

 

També s’ha previst que en aquestes dates es dugui a terme la Ruta dels comerços centenaris proposada per l’equip de l'Oficina de Turisme de Valls, però les dates encara s’han de concretar.

 

D’altra banda, el 25 de setembre a les 21.00 hores al Teatre Principal de Valls hi haurà una ponència sobre negocis i empresa a càrrec de la mentora Txell Costa. Els actes de celebració culminaran el 28 de setembre amb un sopar reservat als socis i sòcies actuals de l’entitat.

 

Per la seva banda, el regidor de comerç, Òscar Peris, ha destacat la importància de fer anys en una entitat com aquesta. «Fa 40 anys hi va haver gent que va creure que el comerç havia de ser fort i cohesionat», ha dit, i ha destacat la complicitat de l’Ajuntament amb l’entitat, que actualment compta amb un centenar d’establiments associats.

 

Comerç de Valls es va crear l’any 1979

L’associació Comerç de Valls, abans anomenada Unió de Botiguers, es va crear l’any 1979 per un grup de comerciants de Valls. Durant aquestes quatre dècades, l´entitat ha estat un dels motors per a l'impuls de  l'economia local, defensant sempre el comerç de proximitat.

 

També et pot interessar: