NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Casa de la Vila de Cabra del Camp

«Un abans i un després»: Els pressupostos de Cabra del Camp no agraden a l'antic equip de govern

El sou dels regidors s'ha mantingut amb menys dedicació | S'ha augmentat el concepte d'assistència de la junta de govern

Després de la moció de censura presentada pels grups de l'oposició Caminem Tots Junts i Futuro Podemos contra Acord per Cabra – Acord Municipal (APC-AM) a finals de febrer a Cabra del Camp i el consegüent nomenament de Javier Romero com a nou alcalde del municipi, el 13 de març en un ple, deixava l'exalcaldessa Natàlia Targa al capdavant de l'oposició.

Diferències en els pressupostos aprovats

Aquest confinament ha donat temps al nou equip de govern de Cabra del Camp, format per Caminem Tots Junts i Futuro Podemos, a aprovar els nous pressupostos del municipi. El grup de l'oposició, format per qui era equip de govern fins a finals de febrer, s'ha mostrat en desacord, ja que «té algunes diferències amb el que s'estava treballant abans de la moció». Acord per Cabra — Acord Municipal (APC-AM) ha emès un comunicat explicant les diferències entre els que tenien planejats des del conjunt polític.

Pel que fa al capítol d'inversions, expliquen que han aprofitat «en certa mesura» la planificació que l'antic govern estava portant a terme feia mesos. Tanmateix, lamenten la supressió de la partida per a l'arranjament dels rentadors, fet que demostra «poc interès turístic i històric que tenen amb el municipi»

«Expansius» en la partida de remuneracions

«Allà on notem que hi ha un abans i un després és en el ​sou dels regidors de govern i, per contraposició, en menys diners del que Acord per Cabra hauria posat a disposició de la ciutadania». Així de contundents són les acusacions del comunicat pel que fa a les remuneracions dels òrgans de govern.

Segons indiquen en el comunicat, el govern de la moció de censura costa més diners a l'erari públic, ja que es contemplen «més sous, augment d'assistències i periodicitat que motiva les assistències». Aquest fet, però, no és conseqüència que hi hagi més regidors al govern (5), sinó que ho és perquè «abans un sol regidor cobrava el 100% de dedicació —1.400 euros per 14 pagues— i ara ho cobraran per una dedicació parcial del 50% dues persones, el regidor d'Hisenda, Mobilitat i Seguretat Ciutadana i el Tinent d'Alcalde. Això, segons Acord per Cabra, és un sobrecost de 19.600 euros.

Així mateix, indiquen que s'ha fixat una junta degovern cada setmana i, abans, eren quinzenals. També ha canviat el concepte d'assistència passant de 50 euros a 150 per junta. Pel que fa als plens, passen a ser un cop al mes i les assistències es cobraran a 100 euros i abans ho eren cada tres mesos.

Partides «minses» per fer front a la Covid-19

Una de les queixes de l'ex equip de govern és la «poca capacitat de veure què passa al seu voltant» dels nous governants de Cabra del Camp. En el comunicat indica que «prova d'això és que les partides que han preparat per fer front a la crisi social i econòmica de la Covid-19, són minses, insuficients, deixant poc marge de maniobra per a futures necessitats». En canvi, segons APC-AM, ells «no haurien estat tan austers, sinó expansius».


Comentaris

envia el comentari