Valls presenta el format i els grups del cartell musical de la Festa Major de Sant Joan 2020

Sobresurten Lildami, La Sra Tomasa, El Diluvi, Obeses i Sabor de Gràcia

La Festa Major de Valls 2020 mantindrà part de les actuacions contractades a través d’un nou format digital amb retransmissions en streaming, fruit de la cooperació público privada entre l’organització, les petites indústries culturals i les associacions. La iniciativa privada pot continuar sent la locomotora però l’administració garanteix part del combustible, temporalment, en aquesta arrencada.

La música urbana de Lildami, l’explosió alegre La Sra Tomasa, el mestissatge mediterrani d’El Diluvi, l’estètica irrepetible d’Obeses, la rumba contagiosa de Sabor de Gràcia, el punk rock de Crim, el pop folk de Sense Sal i els agitadors Nativa, cinc exmembres de La Raíz, són alguns dels protagonistes que oferiran concerts enregistrats expressament per al Sant Joan vallenc. Es podran gaudir entre el 20 i el 25 de juny a través de les plataformes virtuals. A la vegada, el concert de la revetlla de la Nit de Sant Joan amb les actuacions de Sabor de Gràcia, Sra. Tomasa i Lildami, a més del canal de Youtube de l'Ajuntament, es podrà seguir també per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona que per Sant Joan està preparant també una programació especial.

Actuació presencial dels sonadors tradicionals

Els vallencs Bufalodre, Els Blu's, Solstici, Grallers de l’Espardenya, Mitja Cobla Set Vetes de l’Espardenya, Músics del ball de Bastons i les gralles del Museu de Valls aporten els ritmes més tradicionals, a l’igual que els Xeremiers de Son Roca de Mallorca, So Nat, Tocats del Grall i la Cobleta del ball de Vells, actuant la major part d'ells també en format digital. La veu de Meritxell Nedderman, les havaneres en clau femenina de les Anxovetes, el concert de l’Orquestra Rosaleda –celebrant el 75è aniversari– i les versions de Mitjanit i Sixtus reblen el programa on line.

Les millors fotografies de la nit de Completes a Valls | Redacció

Per altra banda, nou grup de grallers participaran les actuacions en directe en les matinades de la diada de Sant Joan, que mantindrà els seus recorreguts que abasten el conjunt del teixit urbà de la ciutat de Valls. El mateix succeirà pel que fa als directes de les tres formacions que participen en les Completes dins l’església de Sant Joan, i amb la que ho fa en el Vot del Poble dins del santuari del Lledó.

En el cas de les formacions amb segell local, tres dels grups o artistes inicialment previstos amb músics nascuts o que viuen a Valls, Murmur, Xeic i Meritxell Estivill, han optat per poder realitzar les seves actuacions més endavant, en una altra data del calendari, prioritzant, en aquest cas, l'actuació presencial a la seva localitat en comptes dels suports virtuals. En paral·lel l'organització està treballant també per completar la programació santjoanera amb diverses propostes de caràcter familiar.

Formacions d’estrena

En l’àmbit de músiques modernes enguany la totalitat de formacions s’estrenen en el programa de concerts de la Festa Major de Valls. Quatre grups estan immersos en la  presentació dels nous discos: Sabor de Gràcia amb“25A” amb què celebra els 25 anys de trajectòria; La Sra Tomasa, amb el seu tercer cd; i Meritxell Nedderman –“In the Backyard of the Castle” – i Nativa, que debuten en l’àmbit dels enregistraments. Totes les formacions es podran visionar en dos horaris diferents, que s’anunciaran properament. S’hi podrà connectar des de les diferents xarxes socials de Sant Joan així com des del canal Youtube de l’Ajuntament de Valls.

  

Socórrer l'emergència econòmica

L’Ajuntament de Valls participa de la implicació pública per socórrer les petites empreses, els autònoms i les entitats, vinculades al sector cultural, en la situació d’emergència econòmica actual, aportant-hi ajuts directes, una línia que en els darrers dies també han anunciat altres esdeveniments importants del país com el Festival Grec de Barcelona i el Mercat de Música Viva de Vic. Es tracta de mantenir les partides previstes en l’àmbit de la cultura, un sector que té un abast laboral i econòmic important.

Sant Joan Valls 2018 | Les imatges dels concerts a l’aparcament del Barri Antic | Isma

Aquestes iniciatives contribueixen a preservar en la mesura del possible el teixit empresarial de les petites indústries culturals, perdent el menor múscul que es pugui i prioritzant que no quedi malmès estructuralment. D’aquesta manera, el manteniment parcial de la programació del Sant Joan vallenc permetrà alleugerir la situació de 160 famílies vinculades al sector cultural i artístic, per fer front a la devastació causada pel tancament de l’economia arran de la pandèmia del coronavirus injectant-les tresoreria.

Programa musical de la Festa Major de Sant Joan

DISSABTE 20 DE JUNY

Concert vermut. Solstici

Meritxell Nedderman

Orquestra Mitjanit

DIUMENGE 21 DE JUNY

Concert vermut. Cobleta del ball de vells

Orquestra Rosaleda: 75è aniversari

Havaneres: Les Anxovetes

DILLUNS 22 DE JUNY

Concert vermut. Músics del ball de bastons i Mitja Cobla 7 Vetes de l’Espardenya

Crim + Nativa

DIMARTS 23 DE JUNY

Concert vermut. Tocats del Grall

Lildami + Sabor de Gràcia + La Sra. Tomasa (emissió per TAC-12)

Bufalodre + So Nat + Josep Mateu (Completes)

DIMECRES 24 DE JUNY

Matinades: Els Blu’s de Valls + Grallers de L'Espardenya de Valls + Grallers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls + Escola de Grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls + Els Vinardells + Els Vernets + Els Cofins + Els Carreter + L’Esperidió

El Diluvi + Obeses + Sense sal

DIJOUS 25 DE JUNY

Gralles del Museu de Valls

Concert vermut. Xeremiers de Son Roca

Sixtus

"Bones notícies en les dades de reciclatge a Valls durant el 2020" "Així ha afectat el coronavirus a una de les obres més esperades de TGN"