GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Consell Comarcal de l'Alt Camp aposta per les polítiques d’ocupació

El passat dia 30 d’abril van finalitzar els contractes de sis mesos de durada. Els joves han valorat molt positivament el fet de poder aconseguir una primera experiència laboral
Les contractacions, de 6 i 12 mesos, van iniciar-se els mesos de desembre de 2018 i gener del 2019 | Cedida

 

Un any més, el Consell Comarcal de l'Alt Camp ha participat en diferents programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançats pel Fons Social Europeu per tal de donar un impuls a diferents sectors de la població de l’Alt Camp en matèria d’ocupabilitat.

 

En l’àrea de Joventut s’ha apostat, un any més, pel programa Joves en Pràctiques, promovent la contractació de tres persones d’entre 16 i 29 anys que han finalitzat estudis de cicles formatius, graus universitaris o certificats de professionalitat, que no s’han pogut incorporar al món laboral i que estaven inscrits al Programa de Garantia Juvenil. En aquesta edició del programa Joves en Pràctiques, les tres persones joves contractades, han treballat en els departaments de Benestar Social, Joventut i Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Camp.

 

El passat dia 30 d’abril van finalitzar els contractes de sis mesos de durada amb aquests joves que han valorat molt positivament el fet de poder aconseguir una primera experiència laboral que els ha permès adquirir nous coneixements de diferents sectors professionals i que de ben segur els hauran obert les portes a noves oportunitats laborals de futur. També cal destacar en l’àrea de Joventut, la incorporació aquest 2019, d’un tècnic Referent d’ocupació juvenil, a través del programa Referent d’Ocupació Juvenil, subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu.

 

Aquest programa té per objectiu facilitar i acompanyar la transició de les persones joves de la comarca, des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional, mitjançant una orientació formativa i/o laboral, cerca de feina, assessorament, inscripcions al programa de Garantia Juvenil i informació de recursos per a l’emprenedoria.

 

Des de l’àrea d’Ocupació del Consell Comarcal, també s’han contractat tres persones a través del Programa Enfeina’t, subvencionat pel SOC. L’objectiu d’aquest programa és la inserció laboral de persones en situació de desocupació de llarga durada proporcionant-los un contracte laboral i un acompanyament de reforç durant tot el període de contractació i fins la finalització del programa.

Aquest programa té per objectiu facilitar i acompanyar la transició de les persones joves de la comarca | Cedida

 

Les tres persones contractades presten els seus serveis a les àrees de Serveis Generals i Medi Ambient del mateix Consell Comarcal amb contractes de durada de 6 i 12 mesos. El personal beneficiari de la subvenció, també realitzarà cursos de formació per ampliar els seus coneixements i currículum durant el període de contractació.

 

Dins l’àrea d’Ocupació, també s’ha formalitzat la contractació de 14 persones a través del Programa Treball i Formació subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu. Les subvencions del programa han estat destinades a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys (PANP), persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania (PRGC) i dones en situació d’atur (DONA).

 

Les contractacions, de 6 i 12 mesos, van iniciar-se els mesos de desembre de 2018 i gener del 2019 i la majoria del personal contractat realitza tasques de neteja viària en diferents municipis de la comarca i també tasques administratives a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i en l’àrea TIC en el mateix Consell Comarcal. Amb tots aquests programes, el Consell Comarcal de l’Alt Camp, fa una gran aposta per la gent desocupada de la comarca que per diferents motius no han pogut inserir-se al món laboral o fa temps que hi estan fora. Se’ls proporciona eines per poder millorar la seva ocupabilitat donant-los orientació, formació i oportunitats perquè tornin al mercat laboral amb solvència i experiència.