Imatge de l'Ajuntament de Rodonyà

Rodonyà signa un conveni per recuperar i fer visitable la cova del Faiet

La primera actuació consistirà a treure la runa de la cova i condicionar l'accés

Rodonyà vol recuperar i fer visitable la cova del Faiet. L'alcalde Enric Ferré i el propietari dels terrenys on està situada la cova, Josep Gestí, han signat un conveni de cessió de l'espai en el marc del programa d'actuacions sobre el patrimoni cultural que impulsa l'Ajuntament. Amb la signatura del contracte, el consistori assumeix iniciar el procés de recuperació i posada en valor d'aquesta cavitat càrstica —és a dir, modelada per l'aigua a través d'un procés d'erosió per meteorització química. La cova, tal com es recull en el Catàleg de Béns del municipi del POUM, és d'interès patrimonial pels seus valors naturals i culturals. S'ha elaborat un pla d'actuació i la primera fase seran treballs de desenrunat i condicionament de l'accés.

Segons l'alcalde, es tracta d'una proposta cultural «que ha de comportar la dinamització dels elements patrimonials d'aquest indret del terme municipal» i a la vegada «potenciar i donar a conèixer aquest espai natural, refugi del bandoler anomenat el Faiet».

En una segona fase se senyalitzarà la cova i un recorregut pel seu entorn, que permetrà als visitants conèixer l'espai de la llegenda i els nombrosos elements d'interès que l'envolten, com els cocons naturals i de pedra seca, un conjunt de barraques de vinya o un aixopluc i una cisterna de pedra seca, entre d'altres.


Comentaris