GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Estudiants de l’Institut Jaume Huguet de Valls creen una cooperativa d’alumnes

L'alumnat de 4t d'ESO de l'optativa d'Economia de l'empresa han iniciat un projecte d'emprenedoria per obtenir fons per al viatge de final d’etapa
Alumnes de l'Institut Jaume Huguet de Valls participant en el projecte. | Cedida

 

Els alumnes de 4t d’ESO que estan cursant l’assignatura optativa d’Economia a l’Institut Jaume Huguet de Valls, han posat en marxa una original iniciativa per poder aconseguir fons pel viatge de final d’etapa. Han creat una empresa mitjançant una cooperativa d’alumnes anomenada JAHU Mediterrani, un projecte que és fruit de la col·laboració entre el Departament d'Administració del centre i l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona CoopCamp.

 

La primera de les activitats que han organitzat en el marc de la cooperativa ha estat el Torneig FIFA 19, un joc de futbol virtual que ha tingut una bona acollida entre l'alumnat del centre, ja que hi ha participat més d'una trentena de joves.

 

A més, durant la final del torneig que es va celebrar fa uns dies, concretament el 15 de febrer, van comptar amb la col·laboració de representants de Club Gimnàstic de Tarragona. Domingo Garcia, el director d'organització i gestió, va assistir a la final i va regalar entrades per assistir al partit que va enfrontar a l'equip tarragoní amb el Cadis, als alumnes que havien participat en el torneig. 

 

El guanyador del torneig FIFA, una de les activitats que ha dut a terme la cooperativa d'alumnes. | Cedida

 

Tot el procés de creació i posada en marxa de la cooperativa ha estat molt engrescador per als alumnes, ja que la presa de decisions s’ha fet de forma conjunta i democràtica cosa que els ha fet sentir-se partícips de l'empresa.

 

En una de les assemblees van decidir, entre altres aspectes, el nom de la cooperativa: van escollir el nom de JAHU Mediterrani, fent referència al nom del centre JAume HUguet i al creuer pel Mediterrani (destinació del viatge de fi d’etapa).

 

Una manera d'aprendre com és la gestió empresarial

En aquesta tasca de formar la cooperativa, es va escollir el Consell Rector, format per un president, una secretària, un tresorer i dos vocals. També s’ha fet un logotip, uns estatuts, les fitxes de registre dels socis i es va signar el conveni de col·laboració entre el President de la cooperativa i el director de l'Institut.

 

Segons expliquen des del centre educatiu, l'experiència està sent molt positiva, ja que la implicació de tots els socis de la cooperativa és màxima, a la vegada que aprenen d'una manera molt pràctica com és la gestió empresarial i l'economia des d'una perspectiva ètica, de solidaritat, democràcia , igualtat i cooperació, principis bàsics de les cooperatives.

 

També et pot interessar: