El correbars de la Festa Major de Sant Joan de Valls celebrarà la imminent obertura del Museu Casteller

Enguany l'esdeveniment tindrà lloc el dilluns 17 de juny, a partir de les 19.00 h, des de la plaça de l'Oli

La Festa Major de Valls comptarà, un any més, amb el tradicional Correbars que inicia d'una manera no oficial el Sant Joan vallenc. En aquesta edició,  l'esdeveniment tindrà lloc el dilluns 17 de juny, a partir de les 19.00 h, des de la plaça de l'Oli, i segons s'ha infornat des de diversos perfils de Twitter la temàtica d'enguany girarà entorn la imminent inauguració del Museu Casteller de Catalunya, un equipament situat de ple en Barri Antic vallenc que, després de dècades de projectes, aquest estiu serà obert al públic.

El Correbars de Valls és una activitat fora de programa que arriba enguany a la seva onzena edició, després que en els darrers anys hagi vist perillar la seva organització per diverses causes. En aquest sentit, l'esdeveniment té la particularitat que està organitzat per algunes colles de joves de Valls, de forma autogestionada i al marge del programa oficial de la Festa Major  impulsat per l'Ajuntament de Valls. En moltes edicions, el Correbars ha comptat amb la participació de diverses xarangues musicals, la Mulassa, el Bou o la imatgeria festiva de la Colla Pessigolla.

 

Civisme i més serveis higiènics

La Festa Major de Sant Joan 2019 se celebrarà entre dissabte 15 i dimarts 25 de juny i comptarà amb un desplegament de wc higiènics molt més ampli que arribaran a la cinquantena. En l'aparcament del Barri Antic es dupliquen els existents en edicions anteriors. Alhora a les altres zones habilitades els anys previs a l’àrea de Ca la Mateueta, el Pati i la plaça del Blat, es suma una de nova al Portal Nou, per on accedeix una part important dels espectadors i participants de la Festa Major. 

D’aquesta manera, queden establertes cinc zones de wc higiènics durant Sant Joan i, des de l'organització, es demana que durant totes les festes es tingui un comportament cívic i exemplar en la via pública, especialment en els actes nocturns o multitudinaris com el Correbars.

Potser també t'interessa: