Museu de Valls

L'ampliació del Museu de Valls tindrà un cost de 440.000 euros

En la primera fase s'inclou la remodelació de les plantes baixa i primera de la Casa de Cultura que ara s'incorporaran al Museu

L'Ajuntament de Valls ha aprovat, de manera definitiva, el projecte d'obres de  reforma a l'edifici de la Casa de Cultura per a l'ampliació de les dependències del Museu de Valls, amb un pressupost de 440.000 euros. A la vegada, el consistori també ha aprovat els plecs de clàusules administratives i tècniques per a la licitació de les obres que es corresponen a la  primera fase d'aquest projecte i que representarà una primera inversió de 276.000 euros.

Aquesta primera fase inclou la remodelació  de les plantes baixa  i primera de la Casa de Cultura  que ara s'incorporaran en la seva major part al Museu. D'aquesta manera, el projecte contempla la reforma a la mateixa planta baixa per convertir-la en un autèntic vestíbul  del Museu de Valls des d'on iniciar ja d'entrada el recorregut museogràfic i accedir a les diferents sales expositives situades a les plantes superiors.

Aquest vestíbul es convertirà en un espai acollidor que servirà de distribuïdor dels visitants, punt d'informació i de serveis de recepció, a més de ser una nova àrea apta per acollir exposicions de petit format. El canvi més important serà a la primera planta que s'incorporarà al recorregut museogràfic i que permetrà mostrar-hi una part representativa de la col·lecció que a hores d'ara no té espai per ser exposada. D'una manera especial, el Museu guanya en aquesta planta tota la zona que ocupava l'antiga biblioteca comarcal  Carles Cardó abans del seu trasllat al Barri Antic l'any 2014.

Finalment, des de la primera planta, el recorregut continuarà i enllaçarà amb les dues plantes superiors que en l'actualitat ja ocupa el Museu i que tindran la mateixa funció actual d'acollir exposicions temporals, tant siguin sobre el fons propi com també per acollir mostres monogràfiques de temàtica diversa. El projecte d'ampliació preveu també la remodelació d'aquestes dues plantes per fer-les més funcionals, tot i que en aquest cas les obres, pressupostades en  164.000 euros, s'executaran en una segona fase.