Camions a Puigpelat carregant.

L'alta demanda de paper higiènic forma cues en una empresa fabricant de Puigpelat

L’empresa Essity, que produeix productes de cel·lulosa, reconeix un increment de la demanda dels seus productes amb l’arribada del coronavirus, però garanteixen el subministrament

Les imatges de prestatgeries de supermercats buides han estat notícia darrerament, ja que els clients han acudit en massa als seus establiments per omplir la nevera i carregar de provisions davant el temor al coronavirus.

Una de les instantànies més repetides, però, és la de la manca de paper higiènic, un dels productes més buscats en l’actualitat i que s’ha esgotat en molts centres comercials, sense tenir una explicació massa clara.

Sigui com sigui, prova d’aquesta ‘psicosi’ per trobar paper higiènic són les llargues cues de camions que s’estan produint aquests dies a Puigpelat, a l’Alt Camp, vora l’empresaEssity, que es dedica a la producció de productes d’higiene i salut, entre ells, el paper de cel·lulosa.

«Dijous hi havia fins a 250 camions a la carretera!», exclamava una usuària en veure tants vehicles alhora. De fet, per les xarxes socials s’han anat publicant vídeos i imatges que mostren la gran quantitat de camions esperant per a carregar a l’empresa de Puigpelat, preparats per a distribuir-los als comerços davant la creixent demanda per part dels clients.

«La demanda dels nostres productes ha augmentat recentment»

Per la seva banda, fonts de l’empresa, han reconegut a TarragonaDigital que «la demanda dels nostres productes ha augmentat recentment». Tot i això, asseguren que el subministrament de productes està garantit, ja que «comptem amb plans de continuïtat del negoci», que garantirien aquest abastament.

Des de l’empresa apunten que «els equips de proveïment, logística i subministrament de l'organització estan monitorant la situació per donar seguiment i informar els clients segons sigui necessari».

L’empresa ara mateix treballa a ple rendiment per a fer front a aquesta dèria ciutadana de comprar paper higiènic, però no ha estat necessari contractar nous treballadors per poder arribar a la producció desitjada, ja que «el pla de contingència preveu mesures per maximitzar l'eficiència de les línies de manera que es pugui fer front a aquests pics de demanda sense necessitat de contractar personal extern», afirmen des d’Essity.

Aquest creixement de la demanda, no ha enganxat a l’empresa per sorpresa, ja que des d’inicis del mes de febrer, s’han pres mesures preventives per a minimitzar l’impacte.