La CUP d’Alcover critica els pressupostos participatius de l’Ajuntament

Apel·len al consistori a fer autocrítica per la «baixa participació ciutadana»
La proposta guanyadora dels pressupostos participatius ha estat un nou pati de jocs a l'escola. | Cedida

 

La CUP d’Alcover ha criticat els pressupostos participatius del consistori, que recentment han triat la proposta guanyadora; un pati de jocs a l’escola del municipi.

 

Els cupaires consideren que «la baixa participació amb un total de 233 vots emesos de més de 4.000 alcoverenques majors de 16 anys amb dret a vot, mostra que el procediment necessita una autocrítica seriosa per part de l’equip de govern», han dit mitjançant un comunicat.

 

Per aquest motiu creuen que el resultat de les votacions demostra «l’escàs interès a promocionar la implicació del veïnat en els assumptes municipals que només ha obtingut 233 vots en 16 projectes, fent que la creació del pati de l’Escola Mare de Déu del Remei hagi estat la guanyadora amb 94 vots».

 

Demanen «reflexió» a l’equip de govern

El regidor de la formació, Marc Caparó ha assenyalat que «aquests resultats haurien de fer reflexionar l’equip de govern sobre quina política de participació pretenen, o en tot cas obligar-se a una reflexió profunda de quina és la implicació que promouen».

 

Per a la CUP, l’accessibilitat en el sistema de votacions és bàsica i per això consideren «incomprensible» que les votacions es facin en un únic punt i que el mecanisme de participació «es restringeixi» a la votació presencial.

 

«Fa més de cinc anys que es troba implantada l’administració electrònica i el veïnat té el dret a relacionar-se telemàticament amb el seu ajuntament però en el cas d’un procediment de participació on es decideix la destinació de 18.000 aquesta no es pot fer per internet», ha criticat Caparó.

 

La CUP proposa «la instal·lació de més punts de votació descentralitzant la recollida de vots, la possibilitat de fer les votacions per internet, ampliar el contingut dels projectes més enllà de la millora i manteniment de l’espai públic».