GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP de Valls vol posar fi a «setze anys de govern de CiU»

La candidatura rupturista ha fet pública la seva proposta política de cara a les eleccions del maig
La candidatura rupturista ha fet pública la seva proposta política a la sala d'actes de la cooperativa agrícola de Valls. | CUP Valls

 

La CUP de Valls ha fet pública aquest dimecres 23 de gener la seva proposta política de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig. La candidatura rupturista proposa tres eixos bàsics: «una candidatura àmplia que aglutini l'esquerra transformadora vallenca, un programa nítidament d'esquerres i un govern alternatiu a CiU que faci front a les necessitats de les vallenques».

 

«Des de la CUP estem treballant perquè Valls tingui una única candidatura de l'esquerra transformadora capaç d'aconseguir un govern alternatiu al model de CiU, que està esgotat i caducat, tant en lideratges com en projectes. La paciència de molta gent de Valls s'ha esgotat i cal una alternativa clara de govern», han afirmat els cupaires en roda de premsa.

 

«Ha arribat l'hora de posar fi a 16 anys de govern de CiU»

El partit independentista creu que «ha arribat l'hora de posar fi a 16 anys de govern de CiU, 16 anys d'anuncis i projectes incomplerts durant els quals han estat incapaços de fer front a les urgències de Valls. La suposada gestió eficaç de la dreta ha demostrat ser en realitat una incompetència absoluta per a governar, amb exemples tan clars com els 9 anys per modificar un POUM, més de 15 anys per fer el Museu Casteller o l'augment sense fi de la degradació al Barri Antic. Valls necessita un canvi».

 

La CUP vol construir aquesta candidatura sumant «totes aquelles persones i tots aquells espais polítics que vulguin treballar al voltant dels tres eixos comentats anteriorment». També, els anticapitalistes han recordat que la CUP té una base com és un codi ètic «per evitar fer de la política un mode de vida, la disposició a treballar des del municipalisme en la defensa efectiva del dret a l'autodeterminació o l'ús de la desobediència institucional si cal per avançar en la consecució dels drets socials i nacionals».

 

Sobre possibles pactes de govern després de les eleccions de maig, la CUP apunta que està disposada a arribar a acords amb altres forces polítiques. «Aquests acords hauran de pivotar al voltant de les prioritats programàtiques que aquest nou espai polític defineixi», afirmen des del partit anticapitalista. Tot i això, «caldrà que el nou govern faci polítiques marcadament d'esquerres i sigui conscient del moment que viu el nostre país», conclouen.