La Fiscalia investiga la Residència Ballús de Valls per la gestió del brot de Covid-19 del març

El centre ha acumulat 27 defuncions des de l'inici de la pandèmia

Investiguen la Residència Ballús de Valls després que diverses famílies dels usuaris hagin denunciat el centre a la Fiscalia Provincial de Tarragona per la gestió del brot de Covid-19 que es va produir durant el mes de març. Ho ha afirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, davant la pregunta que ha fet al Parlament la diputada Yolanda López, d'En Comú Podem.

En aquest sentit, del 25 de març  a l'1 de maig passats la Generalitat de Catalunya va intervenir el complex a causa de l'acumulació descontrolada de casos positius i va cedir la seva gestió immediata a la Fundació Pública Municipal Vilaniu, per tal de supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l’activitat del centre es presti amb garanties.

La mesura es va implementar després que aquest mitjà donés a conèixer la situació límit en què es trobava l'equipament privat. Aleshores, els informes del responsable del centre i dels serveis d’Inspecció del Departament van determinar que el centre residencial presenta una situació excepcional pel que fa a la manca de treballadors que l’impossibilitava per prestar un servei adient, amb més d'un 70% de la plantilla de baixa.

27 defuncions acumulades

A causa del brot, la residència Ballús de Valls ha acumulat 27 defuncions des de l'inici de la crisi sanitària, 19 de les quals han estat confirmades com a casos positius de coronavirus i 8 més són sospitoses de ser-ho, segons el Departament de Salut. En aquest escenari, abans de l'inici de la pandèmia aquest centre residencial comptava amb 59 residents i ara la xifra es redueix a 32. 

"Urgent: Crida dels familiars per localitzar un vallenc desaparegut des del maig" "El primer municipi de l'Alt Camp que té un punt de recàrrega de vehicles elèctrics"