GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Departament de Treball tomba l’ERTO de força major de l’empresa Lear de Valls

Es considera que la davallada de comandes que argumenta l’empresa no justifica l’expedient de força major i que s’hauria d’optar per un altre, al·legant causes econòmiques o productives

El Departament de Treball de la Generalitat ha refusat l’ERTO de força major que ha presentat aquesta setmana la multinacional Lear segons publica aquest divendres La Vanguardia.

 

Treball considera que la davallada de comandes no justifica l’ERTO per força major i que, per tant, s’hauria d’optar per un altre expedient al·legant causes econòmiques o de producció.

 

L’ERTO es va presentar aquesta setmana

L’empresa va presentar a principis d’aquesta setmana un ERTO que afectava el 100% de la plantilla de la planta de Valls, uns 900 treballadors, arran de la crisi del coronavirus. Aquest expedient estava previst que tingués una durada d’un mes, en funció del temps que s’allargués l’estat d’alarma.

 

Alguns dels treballadors, a més, podrien no estar inclosos, ja que haguessin fet tasques de manteniment i teletreball. La companyia garantia als treballadors totes les vacances, les pagues dobles senceres i fins al 80% del sou.