GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Desarticulada una organització criminal de tràfic de drogues amb detinguts a Valls i Lleida

S’han detingut 10 persones, tres d’elles a la capital de l’Alt Camp, i s’ha procedit a l’aprehensió de la droga, diners el metàl·lic i tres vehicles amb dobles fons a l’interior
Imatge d'un agent de la Guàrdia Civil. | EspañaDiario

 

Els Equips contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de les Unitats de la Policia Judicial de les comandàncies de Lleida i Tarragona han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. L’operatiu s’ha dit a terme sota el nom d`’Operació Asada-Torna’ i s’han detingut 10 persones, tres d’elles a Valls i la resta a la província de Lleida i Girona.

 

Aquesta operació policial s’ha dut a terme entre els mesos d’octubre de 2018 i gener de 2019. A més de les detencions, s’ha procedit a l’aprehensió de 13,5 quilograms de cocaïna, 4.306 kg d’heroïna, una plantació ‘indoor’ amb 869 plantes de marihuana, així com 194.590 euros en efectiu i tres vehicles amb dobles fons al seu interior.  

 

A mitjans de l’any 2018, el cos policial va tenir coneixement d’una possible activitat delictiva per part de dues persones que podien estar cometent un Delicte contra la Salut Pública/Tràfic de Drogues a la província de Lleida, operant també a la regió de Tarragona.

 

Després d’una laboriosa investigació, es van poder dur a terme sis entrades i registres domiciliaris en les províncies de Lleida i Tarragona, detenint un total de 10 persones i confiscant les substàncies estupefaents durant aquesta pràctica de registres que es va fer en immobles de Valls i també d’Almacelles (Lleida). En aquest moment també es van intervenir els diners que es trobaven ocults en una bossa d’esport.

 

Pel que fa a la plantació ‘indoor’ de marihuana, es va poder localitzar en les golfes d’un immoble d’Almacelles. Aquest espai tenia unes instal·lacions d’il·luminació, aclimatació i reg òptims per al cultiu, així com uns complexos sistemes d’extracció per evitar olors en l’habitatge amb una capacitat de producció i distribució de més de 200 kg cada dos mesos.

 

Tres detinguts a Valls

Tres dels detinguts en l’operació són de Valls. Es tracta de tres ciutadans de nacionalitat marroquina amb residència a la capital de l’Alt Camp que tenen 35, 28 i 29 anys.

 

A Almacelles, Balaguer i Lleida s’han detingut 6 persones més: cinc d’ells de nacionalitat marroquina i un de nacionalitat espanyola amb edats compreses entre els 23 i els 57 anys.

 

L’última detenció es va produir a Palafrugell (Girona) i es tracta d’una persona de 31 anys i de nacionalitat espanyola.

 

Tots els detinguts van ser posats a disposició dels Jutjats d’Instrucció de Guàrdia dels llocs on van ser detinguts, tot i que la instrucció i emissió del cas es va centralitzar al Jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida.

 

Amb aquestes detencions, s’ha aconseguit desmantellar l’estructura d’un grup criminal dedicat a la distribució de substàncies estupefaents entre les províncies de Lleida i Tarragona.